Geen prijs bibliotheek door lelijke ingang Cultuurhuis

donderdag 25 oktober 2012 6 reacties

Lovende woorden over de bibliotheek in Stadshagen in het juryrapport van de Beste Bibliotheek van Nederland, waarvan woensdagmiddag de uitslag kwam. Maar een prijs kreeg de boekenparel van Stadshagen helaas niet uit handen van voorzitter Ronald Giphart. De jury is vernietigend over de lelijke entree van het Cultuurhuis. “Het werpt bij de jury de vraag op waarom de bibliotheek genoegen heeft genomen met zo’n weinig prominente plek in het Cultuurhuis.”

Lelijke entree
De bibliotheek krijgt met name door de saaie entree en kale begane grond niet de volle vijf sterren, terwijl de bibliotheek op de eerste verdieping volgens het juryrapport met flair en durf is ingericht. Zelfs aan de aanwezigheid van de bibliotheek in het Cultuurhuis wordt door de jury hardop getwijfeld, want waarom er zo’n mooie bibliotheek huisvesten als de entree zo kaal is. Uteindelijk ging de prijs voor de Beste Bibliotheek naar Amsterdam.

Tweemaal genomineerd
Dat de bibliotheek in Stadshagen desondanks trots mag zijn op het halen van de eindronde mag duidelijk zijn. Na de nominaties gingen juryleden undercover op bezoek naar de bibliotheken en kozen er zo twaalf uit die naar eindronde mee mochten. Dat Bibliotheek Zwolle, voor de tweede maal genomineerd in het vierjarige bestaan van de prijs, zich niet mocht bekronen is jammer. Maar de kritiek is duidelijk: de entree van het Cultuurhuis kan meer aankleding gebruiken. Wellicht heeft deze wijk dan volgend jaar wel een winnaar in zijn midden.

 

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!