Korfbalkraker: Sparta klopt Wit-Blauw op tandvlees

maandag 3 december 2012
Korfbalkraker: Sparta klopt Wit-Blauw op tandvlees

De korfbalkraker in de eerste klasse C is een prooi geworden voor CKV Sparta uit Stadshagen. In een boeiend, maar geen hoogstaand duel, botsten twee totaal verschillende speelstijlen. Toen zaterdag 1 december de kruitdampen na twee keer 30 minuten waren opgetrokken, maakte de Zwolse thuisploeg één treffer meer dan de nog ongeslagen mede-koploper Wit-Blauw uit Kampen, 19-18.

Bij beide selecties, met elk hun specifieke kwaliteiten, werd al weken gesproken over de mogelijke tegenstanders. Wie verdedigt er wie? En hoe moet er dan aangevallen worden? Dat waren vraagstukken die beide ploegen al uitentreuren besproken hadden. Het leverde interessante duels op tussen Eline Visscher en Elise Onvlee (Sparta) en tussen Thalia Santing (Sparta) en Ingrid Streutker. Een ander interessant gevecht werd geleverd tussen Joost Roza (Sparta) en Jelle Visscher, die elkaar verbaal en fysiek tot het uiterste dreven.

De eerste slag was voor Wit-Blauw met spatzuivere schoten van onder andere Tom Rickli. Sparta oogde als een geslagen bokser, maar na wat tactische aanpassingen had de thuisploeg het verdedigend onder controle en kwam de aanval beter uit de verf. Joost Roza schoot Jelle Visscher op een hoop en treffers van Karin Jacobs en René Compayen zorgden voor een 12-7 ruststand. Na de pauze nam Ingrid Streutker haar team bij de hand met een aantal weergaloze afstandschoten en ook Eline Visscher scoorde onder zware druk van Onvlee een paar belangrijke tegentreffers. Even werd het stil in de Calohal, maar na 12-12 heropende Joost Roza zijn rekening. Ook Karin Jacobs, Elise Onvlee, René Compayen en Thalia Santing scoorden in de laatste fase belangrijke schoten.

Foto’s: CKV Sparta / JoyceFoto.nl

Wit-Blauw en Sparta gaven elkaar niets meer toe en geen van de partijen lukte het om een gaatje te slaan. Een doorloopbal van Maarten Schelling, strak bewaakt door de jonge Tom Rickli, betekende de 19-18 met nog enkele minuten op de klok. In een slordige slotfase kwam Wit-Blauw niet meer dichtbij een gelijkmaker en verzuimde Sparta via diezelfde Schelling om de wedstrijd in het slot te gooien. Ook Spartatrainer Jasper Keizer zag dat het vandaag een close-call was. “We ontlopen elkaar niet veel en je ziet het momentum heen en weer schieten. De tactische opdrachten zijn goed uitgevoerd, het is alleen frustrerend dat we in de tweede helft een voorsprong van vijf punten weggeven en gehaast gaan spelen. Ik vond ons wel een streepje beter, we hadden het alleen eerder moeten afmaken.”

Moeizame start
Sparta kende dit seizoen onder de nieuwe trainer Jasper Keizer een moeizame start. Op het veld werden de eerste wedstrijden verloren en bungelde de ploeg uit Stadshagen onderaan de ranglijst van de overgangsklasse. De ommekeer werd ingezet tegen Dindoa, ook in de zaal outsider voor de hoofdprijs, vindt Keizer. “Die wedstrijd was belangrijk. Daar hebben we op karakter onze eerste punten binnengehaald.” De ploeg wil dolgraag ontsnappen uit de eerste klasse, waar verplichte nummertjes in Lelystad en Vaassen voor meer ergernissen dan spelvreugde zorgen.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!