Grote zorgen veiligheid speelplaats Haakmos

maandag 9 augustus 2010
VLUU L210  / Samsung L210

Automobilisten mogen hier niet parkeren, omdat het gewoonweg verboden en bovendien onveilig is. Foto: Stadshagennieuws.nl

Bewoners aan de Haakmos en Kleimos maken zich ernstige zorgen over de veiligheid van hun kinderen in de straat. Op het tussengelegen speelplantsoen wordt door andere buurtbewoners gewoonweg de auto op de randen van het speelterrein geparkeerd, wat leidt tot een onveilige situatie. Kinderen en automobilisten hebben geen goed zicht meer op elkaar. Hoewel het verboden is om op het speelterrein te parkeren, weigeren buurtbewoners zich aan de regels te houden en blijven de auto op het groen plaatsen.

Politieke bemoeienis
Buurtbewoners zeggen  al meerdere malen aan de bel getrokken te hebben bij de gemeente om de plekken veiliger te maken. Toen de gemeente niet thuis gaf vanwege een niet aanwezig budget, wendden de buurtbewoners zich tot Freddy Eikelboom van Swollwacht. Deze vroeg de gemeente alsnog om iets aan de onveilige verkeerssituatie in de straten te doen.

Burgemeester: “teveel auto’s”
Bij monde van burgemeester Henk Jan Meijer liet de gemeente weten de verkeerssituatie te hebben bekeken en het inderdaad een niet overzichtelijke situatie te vinden. Ook constateerde de gemeente dat er meer auto´s zijn dan parkeerplaatsen. Toch wil de gemeente geen extra parkeerplaatsen aanleggen, omdat daarmee de parkeernorm overschreden zou worden. Ook een afrastering zou geen effect hebben, aldus de gemeente. Want, zo vindt het B&W van Zwolle, de foutparkeerders moeten zich gewoon aan de regels houden.

Of er nu te weinig parkeerplaatsen voor de wijk zijn, of bewoners gewoonweg teveel auto’s hebben gekocht: het blijft een probleem voor heel Stadshagen en vooral deze straten om de auto fatsoenlijk kwijt te kunnen. Aanpassen wil de gemeente echter niet, blijkt uit de antwoorden. Bovendien is Zwolle van mening dat de buurtbewoners zelf ook een verantwoordelijkheid hebben om elkaar op de overtredingen aan te spreken.

Kleine aanpassing
Toch overweegt de gemeente nu om toch een kleine toegift te doen aan de klachten van de buurtbewoners om iets te doen aan de veiligheid van de kinderen in de buurt. Zwolle laat, zoals blijkt uit antwoorden van de burgemeester aan Swollwacht, een kleine haag plaatsen tussen de straat en het speelveld om zo te voorkomen dat buurtbewoners op de verboden zone parkeren. Mogelijk verschijnt de haag dit najaar nog aan de Haakmos en de Kleimos.

haakmos3

Ondanks de vakantieperiode staan er alsnog auto's op het grasveld geparkeerd.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!