Mogelijk huis-aan-huis glasvezel in Stadshagen

donderdag 6 december 2012 36 reacties
Mogelijk huis-aan-huis glasvezel in Stadshagen

Het bedrijf Reggefiber heeft plannen om in Stadshagen een huis-aan-huis glasvezelnetwerk aan te leggen. Bewoners van ruim 3200 woningen in de wijk hebben deze week een brief ontvangen waarin de plannen aangekondigd worden. Glasvezel is de moderne variant van de kabelaansluiting en biedt snelle verbindingen voor internet, telefoon en televisie.

Of de aanleg daadwerkelijk doorgaat, hangt af van de animo onder de inwoners. Indien 30% zich voor 12 januari heeft aangemeld, gaat Reggefiber het netwerk al op korte termijn aanleggen. Het gaat in eerste instantie alleen om het nieuwste deel van de wijk, omdat daar bij de aanleg al rekening is gehouden met glasvezel. Reggefiber sluit niet uit dat daarna ook het oudere deel van Stadshagen aangepakt wordt, zo meldt de Stentor.

Het gebied waar glasvezel mogelijk beschikbaar komt (http://www.eindelijkglasvezel.nl/zwolle)

Anders dan bij de kabelaansluiting die alleen door de vaste leverancier gebruikt wordt, is het glasvezelnetwerk een open netwerk. Daardoor kunnen verschillende aanbieders met elkaar kunnen concurreren. Er zullen zo’n 10 providers zijn die hun diensten willen aanbieden op het netwerk in Stadshagen.

Maandagavond 10 december om 20.00 uur wordt er in het Cultuurhuis een informatieavond georganiseerd. Daarnaast wordt er bij Scheer en Foppen in het winkelcentrum een servicepunt geopend. Reggefiber legt in hoog tempo op verschillende locaties in Nederland een glasvezelnetwerk aan. In bijvoorbeeld Enschede en Deventer zijn dezelfde plannen al uitgerold. In Zwolle ligt in enkele buurten al wel glasvezel, maar een grootschalig netwerk in een van de wijken is er nog niet.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!