Mogelijk huis-aan-huis glasvezel in Stadshagen

donderdag 6 december 2012 36 reacties
Mogelijk huis-aan-huis glasvezel in Stadshagen

Het bedrijf Reggefiber heeft plannen om in Stadshagen een huis-aan-huis glasvezelnetwerk aan te leggen. Bewoners van ruim 3200 woningen in de wijk hebben deze week een brief ontvangen waarin de plannen aangekondigd worden. Glasvezel is de moderne variant van de kabelaansluiting en biedt snelle verbindingen voor internet, telefoon en televisie.

Of de aanleg daadwerkelijk doorgaat, hangt af van de animo onder de inwoners. Indien 30% zich voor 12 januari heeft aangemeld, gaat Reggefiber het netwerk al op korte termijn aanleggen. Het gaat in eerste instantie alleen om het nieuwste deel van de wijk, omdat daar bij de aanleg al rekening is gehouden met glasvezel. Reggefiber sluit niet uit dat daarna ook het oudere deel van Stadshagen aangepakt wordt, zo meldt de Stentor.

Het gebied waar glasvezel mogelijk beschikbaar komt (http://www.eindelijkglasvezel.nl/zwolle)

Anders dan bij de kabelaansluiting die alleen door de vaste leverancier gebruikt wordt, is het glasvezelnetwerk een open netwerk. Daardoor kunnen verschillende aanbieders met elkaar kunnen concurreren. Er zullen zo’n 10 providers zijn die hun diensten willen aanbieden op het netwerk in Stadshagen.

Maandagavond 10 december om 20.00 uur wordt er in het Cultuurhuis een informatieavond georganiseerd. Daarnaast wordt er bij Scheer en Foppen in het winkelcentrum een servicepunt geopend. Reggefiber legt in hoog tempo op verschillende locaties in Nederland een glasvezelnetwerk aan. In bijvoorbeeld Enschede en Deventer zijn dezelfde plannen al uitgerold. In Zwolle ligt in enkele buurten al wel glasvezel, maar een grootschalig netwerk in een van de wijken is er nog niet.

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

36 reacties op 'Mogelijk huis-aan-huis glasvezel in Stadshagen' »

 • Blauwvinger schreef:

  Jan,

  Jij hebt je aangemeld en weet op voorhand dat het beter is dan Ziggo? Jij bedoeld goedkoper, maar ook voor hd zenders moet extra worden betaald zenderpakket is mager.

  Als ik het vergelijk is het erg prijzig blijf nog graag bij mijn 3 tientjes all in one provider :)

 • Jan schreef:

  @Blauwvinger Voor 3 tientjes moet je inderdaad niet overstappen.

  Alleen als je alles in één plus of extra hebt van ziggo is het wel aantrekkelijk. Daarnaast ken ik mensen die ook al glasvezel hebben en dan heb je in het basispakket toch echt meer zenders dan bij ziggo! Daarnaast is de kwaliteit ook erg goed!

 • Blauwvinger schreef:

  Ok, ik hou het in de gaten wanneer is dat leverbaar die glasvezel en gaat dat wel door in bovengenoemde wijk ?

  Mooi beeld en veel zenders is Canaaldigitaal ook overwegen waard.

 • Jan schreef:

  Voor 3 tientjes zit je trouwens niet bij Ziggo. Dan heb je iets van Telfort met een langzame internetverbinding, wat genoeg is als je een beetje nieuws op het internet bekijkt en wat e-mailt. Maar goed, wat ik al aangaf, als je alles in één plus of extra hebt is het wel aantrekkelijk!

 • Jan schreef:

  Voor mij gaat het ook vooral om de upload snelheid. Daar zit vooral het voordeel in! Is gewoon minimaal een factor 10 sneller!

 • Herman schreef:

  Weet wel dat het DVB-C signaal identiek is aan het ziggo signaal, dus niet beter, dat is mijn ervaring + de ervaringen op http://www.tweakers.net . daarnaast moet je ook weten welke apparatuur de provider gebruikt, ook daar zit heel veel verschil tussen en dus ook de beeld kwaliteit.

  Telfort daar is trouwens zo beroerd nog niet in Stadshagen, de buurman heeft voor 20 euro een 30 Mb/s verbinding maar haalt 40, een dikke 50 Mb/s is ook zeker haalbaar het is immers VDSL en niet meer het ADSL.

  Krijgen de mensen die zich aanmelden nou ook nog steeds een goed gevulde boodschappentas mee? ik zag het in een foldertje voorbij komen.

 • Jochem schreef:

  Geachte heer/mevrouw,

  Vandaag ontvingen wij per e-mail een overeenkomst met nummer: xxxx via noreply@vodafonevast.nl.

  Wij zijn op geen enkele wijze een overeenkomst aan gegaan met Vodafone.

  Op dinsdag 18-12-2012 hebben wij persoonlijk gesproken met een medewerkster van Vodafone.

  Zij gaf aan dat ze namens Reggefiber aan het inventariseren was, of er belangstelling in de wijk was voor glasvezel.

  Bij 30% belangstelling zou er glasvezel aangelegd gaan worden in onze wijk.

  Ze vroeg om even binnen plaats te nemen, om het een en ander door te nemen.

  Tijdens het gesprek gaf zij aan dat het geheel vrijblijvend was en puur om te kijken of er belangstelling voor glasvezel was en dat dmv interesse wij ons konden opgeven voor het gratis aanleggen van een glasvezelkabel in onze meterkast.

  En dat als we nu geen interesse hadden, en later eventueel wel, dat dit tegen kosten kon.

  Ze vroeg of wij middels een formulier onze persoonlijke gegevens wilde noteren, zodat onze gegevens konden worden opgenomen voor het aanleggen van de glasvezelkabel in onze meterkast.

  Dit alles geheel vrijblijvend melde zij.

  Wij hebben onze gegevens ingevuld en dit ondertekend.

  Vandaag ontvingen wij een overeenkomst van Vodafone per email, dat wij ons hebben opgegeven voor een abonnement Thuis Internet, Bellen & TV 50 en dat wij Vodafone gemachtigd hebben voor automatische betaling.

  Zoals u kunt zien in bijgesloten kopie van de ingevulde gegevens hebben wij geenszins een opdracht gegeven voor een abonnement en automatische betaling middels dit in te vullen middels het aanvinken.

  Daarom wensen wij per ommegaande een bevestiging uwerzijds dat er geen sprake is van een overeenkomst.

  Hartelijk dank.

  Met vriendelijke groet,

 • Henk schreef:

  Ja kijk uit met dat volk wat aan de deur komt, bij veel glasvezel projecten proberen oplichters ook mee te liften. Daarom ga ik ook liever naar een winkeltje, in dit geval de S&F.

 • Blauwvinger schreef:

  Hier ook die vrolijke jongens van Vodafone gehad,nu net de glasvezelkrant binnen.

  Blijf toch onduidelijk vinden je schrijft je voor 13 januari in maar of het er gaat komen is de vraag.

  Veel mensen zitten aan jaarcontact en breek je niet zomaar af.

  Ik wacht wel af,en doe pas mee als het ook echt fysiek is en werkt.

 • Marco schreef:

  Er zijn dus zo’n 400 aanmeldingen binnen. Bron http://eindelijkglasvezel.nl/zwolle/glasvezelblog/500_aanmeldingen_glasvezel
  Gisteren de brief van Ziggo ontvangen ove de tariefswijziging. Voor mij gaat alles-in-een plus omhoog van 52,87 naar 53,95. Wat mij opviel was dat alles-in-een extra omlaag gaat van 68,13 naar 63,95. Komt wel heel erg in de buurt van het vergelijkbare aanbod van Concepts voor 62,75. Blijf zelf nog gewoon bij Ziggo. Mocht de 30% voor glasvezel gehaald worden, is het mooi en kan ik altijd nog wel eens over. Halen ze het niet vind ik het ook goed. Grootste nadeel voor mij is dat ik weer een extra kastje krijg ipv de ci+ module die nu in de tv zit.

 • Herman schreef:

  Ja dat is erg jammer, ik heb nu ook een CI+ mede omdat ik geen plek heb voor een kastje en ik de meerwaarde er niet van zie (in mijn geval)
  Wie weet komt er wel een leuke oplossing voor..ooit

 • Blauwvinger schreef:

  Nou dan gaat het er voorlopig niet komen,maar om het niet te nemen omdat je een extra ontvanger erbij krijgt vindt ik vreemd zeker als je ook nog de meerwaarde er niet van inziet.

  Ik heb ook gekeken met zo,n insteek module maar een losse reciever gaf zeker een beter beeld wat echt opviel bij Hd-zenders.

  Dus vaak is zo,n ontvanger erbij er nuttig beter beeld vaak ook snellere zapsnelheid :)

 • Herman schreef:

  Nou, weet wel dat je beeld echt niet uit dat kaartje komt het is geen videokaart, jou tv doet het werk. Dat die in een losse reciever beter is dan de tv kan..ik had het dus andersom.
  Ik heb meer baat bij het internet…nou woon ik in het centrum en komen we nog niet voor in aanmerking voor FTTH de grens loopt vanaf twistvlietpad richting spoor.

 • Jan schreef:

  @Herman, CI+ is eigenlijk alleen een brakke manier van beveiliging van het DVB-c signaal. Bij glasvezel wordt ook het DVB-c signaal doorgegeven ongecodeerd. Hierdoor heb je geen CI+ nodig maar kan je tv(met dvb-c ontvanger, welke je tv heeft als je een ci+ module gebruikt) het wel gewoon ontvangen zonder extra kastje!

  Daarnaast vergelijk je appels met peren. Voor €20 heb je bij telfort alleen internet, GEEN alles in één pakket!

 • Blauwvinger schreef:

  @Jan,

  Ik kijk ook naar totale pakketen alles in een,kost bij Telfort 34,50 euro en werkt naar behoren tv draadloos aangesloten,boven had al een kabel liggen dus tv daar wel bekabeld.

  Jaren geleden ook zo,n pakket gehad van KPN en toen was het al 50 euro per maand enkel voor tv/internet maar beeldkwaliteit was een drama.

  Ik kijk zeker naar wat ik krijg voor welk geld en dit werkt nu erg goed.Ziggo ook gehad maar is nu wel erg duur,KPN ook en kon mij toen niet overtuigen zelfde als Online/T-mobile.

  En het is ook nog eens goedkoopste All in One pakket en werkt zeer netjes hier :)

 • Herman schreef:

  + Telfort komt zal ook wel aan het providerpakket worden toegevoegd, ook niet heel onaardig abonnement. http://www.telfort.nl/internet/glasvezel/

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!