Nieuwe fietstunnel moet Stadshagen met Spoorzone verbinden

zondag 26 juni 2022
Nieuwe fietstunnel moet Stadshagen met Spoorzone verbinden

Een nieuwe fietstunnel onder het spoor door richting de Spoorzone in het centrum van de stad, moet het voor fietser vanuit Stadshagen makkelijker maken om vanuit de Vinexwijk naar het gebied bij Hanzeland achter het station te fietsen. Voor die plannen is inmiddels geld beschikbaar uit een forse Rijksbijdrage. Dat heeft wethouder Gerdien Rots meegedeeld.

De spoorzone is een nog moeilijk te bereiken gebied achter het station, waar de gemeente liefst 1640 woningen wil gaan bouwen. Om er met de fiets te komen, moeten fietsers nu via de tunnel bij de Koggelaan fietsen of – fors om – via de Karnebeektunnel. De tunnel gaat onder het spoor door ter hoogte van de Nieuwe Veerallee.

Ook voor het Stadshart, een ander project, is geld beschikbaar voor 1610 woningen. Daarnaast wordt er fors geïnvesteerd in goede bereikbaarheid, onder meer per fiets. De aanleg van de fietstunnel onder het spoor door vanuit het fietspad dat loopt van Stadshagen parallel aan het spoor richting het hoofdstation is daar een onderdeel van. In totaal geeft de Rijksoverheid 53 miljoen euro voor de bouw van woningen en meer ruimte te maken voor wandelaars en fietsers.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!