Carbid schieten bij de Milligerplas (foto’s)

maandag 31 december 2012 1 reactie
Carbid schieten bij de Milligerplas (foto’s)

Oudejaarsdag, traditioneel gezien de dag dat er met carbid geschoten mag worden. De gemeente Zwolle heeft net als vorig jaar de parkeerplaats bij de Milligerplas aangewezen als de plaats om met carbid te schieten. Hier werd vorig jaar geen gebruik van gemaakt. Maar dat is dit jaar anders. Vanaf de Milligerplas klinken sinds de ochtenduren harde dreunen door Stadshagen.

Drie carbid schieters onder de naam Carbid Team Stadshagen trotseren de koude wind aan de Millgerplas om het oude jaar uit te knallen. CTS hoopt dat er volgend jaar een man of 20 carbid staat te schieten. Is het een nieuwe trend in Stadshagen?

Carbid is een steenachtig materiaal dat gemaakt wordt door cokes en gebrande kalk te versmelten. Als dit gesteente in aanraking komt met water ontstaat er acetyleengas. De kunst is om de juiste hoeveelheid carbid en water in een gesloten ruimte te krijgen. Hierdoor ontstaat er een mengsel van acetyleengas en zuurstof. Nu nog een vlammetje erbij en de knal is compleet.

Hier een kleine fotoreportage van vanochtend.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!