Stadshagenaar worstelt met vuurwerk in Stadshagen

dinsdag 1 januari 2013 5 reacties
Stadshagenaar worstelt met vuurwerk in Stadshagen

Stadshagen schoot maandagnacht tijdens de jaarwisseling een flink salvo vuurwerk de lucht in, maar een deel van de lezers is er minder blij mee. Dat blijkt uit een peiling onder lezers van StadshagenNieuws. Hoewel een aanzienlijk deel het nog altijd geweldig vindt dat er allerhande vuurwerk wordt afgestoken rond oud en nieuw, ziet meer dan eenderde liever dat er alleen siervuurwerk wordt afgestoken. Meer dan een kwart zegt zelfs een verbod te willen op particulier vuurwerk.

Weerstand knalvuurwerk
De Stadshagenaar worstelt met vuurwerk in Stadshagen. De peiling onder lezers over vuurwerk levert een wisselend beeld op. 38 procent van de lezers blijft vol achter het huidige vuurwerk staan en zegt het geweldig te vinden. 35 procent zegt het vuurwerk leuk te vinden, maar wil alleen nog maar siervuurwerk. Ruim een kwart van de lezers vindt het vuurwerk vreselijk en wil een verbod op particulier vuurwerk. Aan de peiling deden 234 lezers mee.

Klachten
Daags voor oud en nieuw regende het op de social media klachten over het vroegtijdig afsteken van vuurwerk. Op deze site lieten hondenbezitters vooral van zich horen: door het harde knalvuurwerk waren honden al dagenlang van slag. Anderen lieten op onder meer Twitter weten dat hun kinderen wakker bleven door het geknal buiten de toegestane uren om.

Landelijke discussie
Landelijk wordt er al jarenlang een discussie gevoerd over het al dan niet verbieden van vuurwerk door particulieren. Met name de schade die bij derden wordt aangericht, zoals opgeblazen brievenbussen of publieke eigendommen, is de politiek een doorn in het oog.

Vuurwerk rond de jaarwisseling

 • Geweldig! (38%, 89 stemmen)
 • Leuk, maar liever alleen siervuurwerk (35%, 82 stemmen)
 • Vreselijk.Verbieden voor particulieren. (27%, 63 stemmen)

Aantal stemmen: 234

Laden ... Laden ...

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

5 reacties op 'Stadshagenaar worstelt met vuurwerk in Stadshagen' »

 • Jochem schreef:

  Prima sfeer gehad! Melkbus geschoten (10 stuks) en iedereen genoot. Gewoon veilig met bal recht de lucht in. Kinderen kwamen ons oliebollen en appelflappen brengen! En onze eigen kids oorbeschermers en veiligheidsbril op. Dit is een traditie die NIET verloren mag gaan! Gelukkig Nieuwjaar!

 • Wilco schreef:

  Vuurwerk moet blijven!!! Een geweldige traditie.
  De overlast in de wijk valt reuze mee. Het is maar net waar je je druk om maakt. Die paar dagen in het jaar!!!

 • daf schreef:

  haha prachtig…234 stemmen, waarvan laat zeggen 20% helemaal niet in stadshagen woont…zo’n 180 stemmen op 20.000 inwoners van stadshagen.

  Top vermaak zo’n bericht..

 • haakmos schreef:

  siervuurwerk vind ik wel leuk maar al dat knalvuurwerk hoeft van mij niet
  de buren halen van dat keiharde illegale vuurwerk, word je niet goed van ook omdat ze het al dagen van tevoren afsteken

 • Mar schreef:

  Ik vind vuurwerk gewoon echt bij oud en nieuw horen en hier steken de kleintjes sterretjes aan, gooien met knalerwten en onze 8 jarige mocht voor het eerst met wat rotjes aan de gang. Ze heeft er gelukkig respect voor, dus voorzichtig. Onze jongste sliep wel slechter, maar wat is nu een paar dagen per jaar op de totaliteit van 365 dagen. De hond kon het niet schelen eigenlijk, ik ben zelf relaxed, dus de hond krijgt ook geen signaal dat er iets is om angstig voor te zijn. Voor mij is het gewoon gezeur.. die paar dagen.. tjonge, als je je zo druk maakt om alles in het leven wat je minder leuk vind of onprettig, dan word je niet oud zeggen we altijd hier.

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!