Stadshagenaar worstelt met vuurwerk in Stadshagen

dinsdag 1 januari 2013 5 reacties
Stadshagenaar worstelt met vuurwerk in Stadshagen

Stadshagen schoot maandagnacht tijdens de jaarwisseling een flink salvo vuurwerk de lucht in, maar een deel van de lezers is er minder blij mee. Dat blijkt uit een peiling onder lezers van StadshagenNieuws. Hoewel een aanzienlijk deel het nog altijd geweldig vindt dat er allerhande vuurwerk wordt afgestoken rond oud en nieuw, ziet meer dan eenderde liever dat er alleen siervuurwerk wordt afgestoken. Meer dan een kwart zegt zelfs een verbod te willen op particulier vuurwerk.

Weerstand knalvuurwerk
De Stadshagenaar worstelt met vuurwerk in Stadshagen. De peiling onder lezers over vuurwerk levert een wisselend beeld op. 38 procent van de lezers blijft vol achter het huidige vuurwerk staan en zegt het geweldig te vinden. 35 procent zegt het vuurwerk leuk te vinden, maar wil alleen nog maar siervuurwerk. Ruim een kwart van de lezers vindt het vuurwerk vreselijk en wil een verbod op particulier vuurwerk. Aan de peiling deden 234 lezers mee.

Klachten
Daags voor oud en nieuw regende het op de social media klachten over het vroegtijdig afsteken van vuurwerk. Op deze site lieten hondenbezitters vooral van zich horen: door het harde knalvuurwerk waren honden al dagenlang van slag. Anderen lieten op onder meer Twitter weten dat hun kinderen wakker bleven door het geknal buiten de toegestane uren om.

Landelijke discussie
Landelijk wordt er al jarenlang een discussie gevoerd over het al dan niet verbieden van vuurwerk door particulieren. Met name de schade die bij derden wordt aangericht, zoals opgeblazen brievenbussen of publieke eigendommen, is de politiek een doorn in het oog.

Vuurwerk rond de jaarwisseling

  • Geweldig! (38%, 89 stemmen)
  • Leuk, maar liever alleen siervuurwerk (35%, 82 stemmen)
  • Vreselijk.Verbieden voor particulieren. (27%, 63 stemmen)

Aantal stemmen: 234

Laden ... Laden ...

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!