Bouw tunnel Stadshagen vordert onder stil protest (foto’s)

zondag 6 januari 2013
Bouw tunnel Stadshagen vordert onder stil protest (foto’s)

De verkeerstunnel in het nog aan te leggen laatste deel van de Hasselterweg langs Stadshagen krijgt steeds meer vorm. De bouwer is nog niet de diepte ingegaan, maar de damwanden voor de tunnel onder de Oude Wetering zijn geslagen om binnenkort te tunnel uit te graven. Bij de bouw is ook een uitkijkpunt aangelegd met informatie over de tunnel en de nabijgelegen polder. Daar blijkt dat er stil protest is tegen de bouw van Stadshagen.

Nieuwe Hasselterweg
Het laatste deel van de Hasselterweg wordt gebouwd tussen het tankstation en de provinciale weg tussen Stadshagen en Hasselt. Daarmee wordt de al bestaande Hasselterweg doorgetrokken langs Stadshagen, om zo het drukke verkeer buiten de wijk te houden. De tunnel wordt aangelegd om het karakter van de polder Mastenbroek zoveel mogelijk in stand te houden.

Stil protest
Toch is niet iedereen het eens met het idee dat de polder Mastenbroek in stand wordt gehouden rond de tunnel. Bij het uitkijkpunt blijkt dat er stil protest is tegen het oprukkende Stadshagen. Stop Stadshagen, is er geschreven op de diverse houtdelen. De grens van Stadshagen ligt in de Mastenbroekenpolder, waar de bewoners steeds meer de contouren van het stadse leven zien opdoemen.

Begin 2014 open
De verwachting is dat begin 2014 het eerste verkeer over de nieuwe Hasselterweg kan rijden over twee rijstroken met een maximum van tachtig kilometer per uur. Daarmee wordt het op de Stadshagenallee wellicht iets rustiger, de ervaring zal leren wat voor effect het verkeer over de Hasselterweg voor de polder Mastenbroek heeft.

 

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!