Bouw tunnel Stadshagen deels stilgelegd

zondag 13 januari 2013 4 reacties
Bouw tunnel Stadshagen deels stilgelegd

Tijdens de werkzaamheden aan de Boxemtunnel, de nieuwe autotunnel van de Hasselterweg in Stadshagen, zijn er onverwacht problemen ontstaan. Tijdens het intrillen van de stalen damwanden zijn er grote zettingen ontstaan die schade hebben veroorzaakt aan een naastgelegen woning.

De zettingen waren groter dan vooronderzoek had aangetoond. De bouw van de tunnel is daarom in de nabijheid van de betreffende woning stilgelegd. Er wordt nader onderzocht wat de oorzaak is van deze grote zettingen. Verder van de woning gaan de werkzaamheden gewoon door. De bewoners willen echter dat de gehele werkzaamheden worden stilgelegd.

Boxemtunnel
De bouw van de nieuwe Boxemtunnel, die de voltooiing van de Hasselterweg mogelijk maakt, is in september gestart en de eerste problemen dienen zich aan. De tunnel komt ter hoogte van de Oude Wetering, boven de wijkdelen Breecamp-Oost en Breezicht, te liggen en zorgt ervoor dat al het autoverkeer dat nu nog over de Stadshagenallee richting Hasselt gaat straks bovenlangs om de wijk geleid wordt. De planning is dat de tunnel in het voorjaar van 2014 open gaat. Het is niet duidelijk hoeveel vertraging de problemen met de zettingen opleveren.

Het huis waar scheuren in de gevel zijn ontstaan door de bouw van de tunnel, vlak naast het pand. De bewoners willen dat alle werkzaamheden stoppen.


Adviseur

De aannemer heeft in overleg met de verzekeraar een adviseur ingehuurd die het eerste onderzoek heeft gedaan naar de grote zettingen. Uit dat onderzoek is de oorzaak van de zettingen niet naar voren gekomen en is nader onderzoek noodzakelijk. In overleg met de adviseur en verzekeraar zijn de werkzaamheden in de nabijheid van de woning stilgelegd. De gemeente volgt dit advies. De aannemer heeft de werkzaamheden verder van de woning inmiddels weer hervat. De gemeente wil binnenkort met de bewoners in gesprek om te bespreken hoe het nu verder gaat wat betreft het proces, de overlast, de kosten en de schade.

Bron: www.zwolle.nl

Bron: www.zwolle.nl

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!