Stadshagen wordt veiliger en beter bereikbaar

donderdag 31 januari 2013 5 reacties
Stadshagen wordt veiliger en beter bereikbaar

Het uitvoeringsplan voor een veiliger en bereikbaar Stadshagen is gepresenteerd door burgemeester en wethouders van Zwolle. Er worden maatregelen genomen voor het fietsverkeer en er komt onder meer een autoverbinding tussen Breecamp-Oost en Breezicht. Verder worden rotondes aangepast en wordt de bewegwijzering verbeterd.

Verder is voorzien in een extra aansluiting van Breezicht op de Stadshagenallee en wordt het kruispunt Belvédèrelaan-Twistvlietpad aangepast. De verwachting is dat op deze locatie de overzichtelijkheid en daarmee de verkeersveiligheid  aanzienlijk verbetert. Er is geld gereserveerd voor een kruising van de Kamperlijn voor autoverkeer, bij de Rozentunnel.

Uitwerking
Het maatregelenpakket is een uitwerking van eerder onderzoek, in samenspraak met de wijkbewoners, naar de mogelijkheden om de bereikbaarheid van Stadshagen te verbeteren. Veiligheid was daarbij één van de aandachtspunten. Al eerder heeft de gemeente maatregelen genomen om de ontsluiting van Stadshagen te verbeteren, met name op de Werkerlaan, de Hasselterweg en de Havezathenallee.

Eindbeeld infrastructuur Stadshagen, uit het rapport verkeersvisie Stadshagen

Eindbeeld infrastructuur Stadshagen, uit het rapport verkeersvisie Stadshagen

Toegang
Naast de infrastructurele verbeteringen willen burgemeester en wethouders ook meer professionals gebruik laten maken – in spoedeisende situaties – van routes waar door middel van een slagboom of poller de toegang selectief is geregeld. Die maatregel geldt voor de hele stad en heeft voor Stadshagen gevolgen voor werkverkeer op de Matenbroekerallee/Nijenhuislaan, de Duiker, de Werkerlaan, de Twistvlietbrug en de Hasselterdijk. Bij spoedeisende urgentie kunnen dan voortaan ook huisartsen, verloskundigen en de dierenambulance gebruik maken van zo’n selectieve doorgang.

Parkeergarage
De gemeente heeft onderzocht of de verdere openstelling van (de doorgang via) de parkeergarage onder het winkelcentrum in het hart van Stadshagen mogelijk is als bijdrage aan de ontsluiting van de wijk. Uit gesprekken met de vertegenwoordigers van de Vereniging van Eigenaren blijkt dat ruimere openstelling onvoldoende draagvlak heeft. Wel is afgesproken dat bij een toekomstige uitbreiding van het winkelcentrum opnieuw gekeken wordt naar mogelijkheden de bereikbaarheid hier te verbeteren.

Planning
De verwachting is dat de aanpassingen bij Belvédèrelaan-Twistvlietpad deze zomer gerealiseerd kunnen worden. De andere maatregelen worden zo snel mogelijk uitgevoerd. De snelheid is daarbij deels afhankelijk van het overleg met vertegenwoordigers uit de buurt zelf en deels op andere factoren. Zo hangt de verbinding van de Hasselterweg en de Belvédèrelaan samen met de plannen voor de Kamperlijn.

Op het eerstvolgende wijkplatform worden de maatregelen verder toegelicht. Er is nog geen datum bekend voor het wijkplatform.

Klik hier voor het volledige rapport ‘ Bereikbaarheid Stadshagen – voorstellen tot verbetering’.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!