Stadshagen wordt veiliger en beter bereikbaar

donderdag 31 januari 2013 5 reacties
Stadshagen wordt veiliger en beter bereikbaar

Het uitvoeringsplan voor een veiliger en bereikbaar Stadshagen is gepresenteerd door burgemeester en wethouders van Zwolle. Er worden maatregelen genomen voor het fietsverkeer en er komt onder meer een autoverbinding tussen Breecamp-Oost en Breezicht. Verder worden rotondes aangepast en wordt de bewegwijzering verbeterd.

Verder is voorzien in een extra aansluiting van Breezicht op de Stadshagenallee en wordt het kruispunt Belvédèrelaan-Twistvlietpad aangepast. De verwachting is dat op deze locatie de overzichtelijkheid en daarmee de verkeersveiligheid  aanzienlijk verbetert. Er is geld gereserveerd voor een kruising van de Kamperlijn voor autoverkeer, bij de Rozentunnel.

Uitwerking
Het maatregelenpakket is een uitwerking van eerder onderzoek, in samenspraak met de wijkbewoners, naar de mogelijkheden om de bereikbaarheid van Stadshagen te verbeteren. Veiligheid was daarbij één van de aandachtspunten. Al eerder heeft de gemeente maatregelen genomen om de ontsluiting van Stadshagen te verbeteren, met name op de Werkerlaan, de Hasselterweg en de Havezathenallee.

Eindbeeld infrastructuur Stadshagen, uit het rapport verkeersvisie Stadshagen

Eindbeeld infrastructuur Stadshagen, uit het rapport verkeersvisie Stadshagen

Toegang
Naast de infrastructurele verbeteringen willen burgemeester en wethouders ook meer professionals gebruik laten maken – in spoedeisende situaties – van routes waar door middel van een slagboom of poller de toegang selectief is geregeld. Die maatregel geldt voor de hele stad en heeft voor Stadshagen gevolgen voor werkverkeer op de Matenbroekerallee/Nijenhuislaan, de Duiker, de Werkerlaan, de Twistvlietbrug en de Hasselterdijk. Bij spoedeisende urgentie kunnen dan voortaan ook huisartsen, verloskundigen en de dierenambulance gebruik maken van zo’n selectieve doorgang.

Parkeergarage
De gemeente heeft onderzocht of de verdere openstelling van (de doorgang via) de parkeergarage onder het winkelcentrum in het hart van Stadshagen mogelijk is als bijdrage aan de ontsluiting van de wijk. Uit gesprekken met de vertegenwoordigers van de Vereniging van Eigenaren blijkt dat ruimere openstelling onvoldoende draagvlak heeft. Wel is afgesproken dat bij een toekomstige uitbreiding van het winkelcentrum opnieuw gekeken wordt naar mogelijkheden de bereikbaarheid hier te verbeteren.

Planning
De verwachting is dat de aanpassingen bij Belvédèrelaan-Twistvlietpad deze zomer gerealiseerd kunnen worden. De andere maatregelen worden zo snel mogelijk uitgevoerd. De snelheid is daarbij deels afhankelijk van het overleg met vertegenwoordigers uit de buurt zelf en deels op andere factoren. Zo hangt de verbinding van de Hasselterweg en de Belvédèrelaan samen met de plannen voor de Kamperlijn.

Op het eerstvolgende wijkplatform worden de maatregelen verder toegelicht. Er is nog geen datum bekend voor het wijkplatform.

Klik hier voor het volledige rapport ‘ Bereikbaarheid Stadshagen – voorstellen tot verbetering’.

Reageer op dit artikel

reacties

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

5 reacties op 'Stadshagen wordt veiliger en beter bereikbaar' »

 • Vos schreef:

  Dan stel ik ook voor dat er in dit budget geld wordt gereserveerd voor handhaving van de toegestane snelheid. De FrankhuisAllee en daarna de Havezathe Allee is een werkelijke racebaan, zeker nu het voorjaar er weet aan komt pakt menig motorrijder even snel zijn momentje! Dat er nog geen dodelijke ongelukken zijn gebeurd is een wonder. De ergernis is er in elk geval wel…

 • SPZ schreef:

  Veiliger maken? Ik dacht dat het nog niet af was, afgaande op de meest absurde verkeerssituaties (bijv. zie foto) en de kwaliteit van menig stuk asfalt in S’hagen. Dus i.p.v. veiliger maken, stel ik voor: eerst beginnen met AFmaken.
  Overigens eens met schrijver Vos. Neem naast snelheid ook bellen e.d. in de auto maar meteen mee. Zal in S’hagen best lucratief kunnen zijn lijkt me. Overigens qua snelheid/overlast, motoren idd, maar het gehele jaar door auto’s niet te vergeten.

 • Stadshagen City schreef:

  De sluiproute door parkeergarage is gewoon bezopen. Ik woon daar en vind het een grof schandaal dat de gemeente hier actief aan meewerkt. Al die haastende mensen scheuren s’ochtends en s’avonds door die garage om hun kroost naar school te brengen of om de knip te omzeilen. Die knip heeft altijd al in Stadshagen gezeten, bewoners wisten dat toen ze er kwamen wonen. De VVD zou dat wel even oplossen, in de aanloop naar de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen struikelde je in het winkelcentrum over die club van wethouder de Heer. Behalve een geldverslindend onderzoek (100.000 euro!) met een voorspelbare uitslag, heeft deze meneer NIETS gedaan om een alternatief te bedenken. En als dat alternatief er niet is dan rijden de mensen maar om of ze brengen hun kroost op de fiets naar school. Wat mij betreft komt er een tijdslimiet van 15 minuten op het gebruik van de parkeergarage te staan. Een garage is namelijk om te parkeren en niet om doorheen te rijden.

 • Herman schreef:

  Ik kan niet anders dan ‘stadshagen city’ gelijk geven, voor hen die sluipen, als je hier niet woont is het makkelijk praten, maar wij als bewoners ondervinden wel de nodige overlast als die parkeer garage standaard opengaat als sluiproute.

 • SPZ schreef:

  Helaas Stadshagen City, maar je redenatie “dat je wist dat de knip er was toen je kwam wonen” is ook om te zetten naar:
  niet zeuren over overlast, je wist van te voren dat mensen de knip op deze manier omzeilden.

  Er is niets aan wat verboden is, hooguit als er idioot door de parkeergarage gereden wordt.

  Persoonlijk ligt de knip wel beroerd in Stadshagen. Deze is zonder grote omlegging/verbouwing e.d. volgens mij niet makkelijk op te lossen. Ik ben blij er geen last van te hebben. Werkeren: ontsluiting naar de A28 zit aan de juiste kant, winkels te allen tijden te bereiken met fiets en desnoods een keer met de auto. Scholen + kinderopvang e.d. zitten aan de juiste kant. Ook een kwestie van keuzes moet ik zeggen. Aan beide zijden van de knip zitten voldoende scholen, opvang e.d.

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!