Benefiettoernooi TC’91 voor weeskinderen in Kenia

dinsdag 26 februari 2013
Benefiettoernooi TC’91 voor weeskinderen in Kenia

Na een succesvolle eerste editie in 2012 organiseert TC’91 Stadshagen wederom een benefiettoernooi voor Stichting Blessed Generation. Vorig jaar heeft het “Stadshagen Blessed Generation toernooi”  ruim €2.300,- opgeleverd waarmee weeskinderen in Kenia door veilige opvang, liefde en onderwijs een toekomst geboden wordt. 

Het toernooi wordt gehouden van 18 t/m 24 maart en de finales worden gespeeld op 24 maart. De opzet van het toernooi is gelijk aan vorig jaar. Dankzij sponsoren is het ook dit jaar gelukt om de vaste kosten te dekken waardoor het inschrijfgeld van de deelnemers geheel te goede komt aan het goede doel. Naast het inschrijfgeld wordt er een verloting gehouden en als het weer het toelaat is er op zondag 24 maart een barbecue. Tijdens de toernooiweek worden tevens Keniaanse spullen verkocht die deels in de handenarbeidlessen door de weeskinderen gemaakt zijn.

Sponsoring
Het toernooi wordt mogelijk gemaakt door Hogeboom Sport uit Hattem. 
Rein Hogeboom zal tijdens het toernooi aanwezig zijn om rackets te bespannen en doneert van ieder bespannen racket €5,- aan het goede doel. Daarnaast verzorgt Hogeboom Sport prijzen voor de verloting op zondag. Financieel wordt het toernooi ondersteund door Hyundai Bert Wieten. Door hun bijdrage komt het inschrijfgeld van de deelnemers ook volledig ten goede aan het goede doel.

Een nieuwe sponsor voor TC’91 Stadshagen is Euphony, een aanbieder van mobiele telefonie, tv, internet, vast bellen en energie. Voor ieder contract dat in maart wordt afgesloten door een KNLTB lid wordt €10,- gedoneerd aan Blessed Generation. Daarnaast doneren ze €5,- aan de tennisclub.

Aanvullende giften of sponsoring van het toernooi zijn uiteraard zeer welkom, hiervoor kan contact opgenomen worden met Remko Schultz via 06-31027926

Stichting Blessed Generation
BlessedGenerationNL_transparantStichting Blessed Generation runt in Kenia drie weeshuizen waar kinderen opgevangen worden die geen familie meer hebben. Deze kinderen wordt een veilig onderdak geboden en middels gezondheidszorg, onderwijs en geborgenheid opgevoed en voorbereid om later, na een vervolgopleiding, op eigen benen te kunnen staan. De filosofie daarbij is dat Kenia door eigen mensen moet worden opgebouwd.

De weeshuizen hebben ieder een eigen school om de eigen kinderen en de kinderen uit de omgeving te onderwijzen. Voor dit werk is natuurlijk veel geld nodig. Dit wordt gegenereerd door kindsponsoring, giften en eigen inkomsten, onder andere uit de verkoop van reizen, safari’s en eigen gemaakte souvenirs.

Door de droogte in Somalië en Noord-oost Kenia zijn de voedselprijzen afgelopen jaren met circa 30% gestegen. Naast de droogte wordt momenteel hard gewerkt aan de bouw van een school bij het recent geopende derde weeshuis. Om deze redenen is besloten om juist nu een benefiettoernooi te organiseren zodat de club een bijdrage kan leveren in deze financieel moeilijke tijd.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!