Feestelijke uitreiking Keurmerk Veilig Ondernemen

woensdag 27 februari 2013
Feestelijke uitreiking Keurmerk Veilig Ondernemen

Het winkelcentrum in Stadshagen heeft woensdagmiddag het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) uitgereikt gekregen. Bij de feestelijke uitreiking waren burgemeester Henk Jan Meijer, Jeroen Nagelmaeker en vertegenwoordigers van politie, brandweer, het Hoofdbedrijfschap Detailhandel en Corio (eigenaar van het winkelcentrum) aanwezig.

Winkeldief…
De hele middag was het winkelcentrum opgevrolijkt door een enorme Unox-knakworst-glijbaan en een springkussen voor de kinderen.Voor alle bezoekers waren er broodjes knakworst.
De meeste bezoekers waren zich evenwel niet bewust van de reden voor al deze feestelijkheden. Dat veranderde toen de vaste beveiliger van het winkelcentrum een man aanhield die een vest gestolen zou hebben bij de sportzaak. De beide wijkagenten van Stadshagen, die ’toevallig’ in de buurt waren, konden snel de luidkeels protesterende winkeldief overnemen en afvoeren.
Een in scene gezet opstootje, maar wel met een boodschap: het KVO moet er voor zorgen dat het winkelcentrum veiliger wordt. Onder andere doordat de bij het winkelcentrum betrokken partijen regelmatig met elkaar om tafel zitten en elkaar snel kunnen vinden als dat nodig is.

Preventief
Door middel van het KVO proberen alle betrokkenen het winkelcentrum schoon, heel en veilig te houden, aldus Jeroen Nagelmaeker, voorzitter van de winkeliersvereniging in Stadshagen. Hij is blij met het KVO, maar geeft aan dat het nu nog vooral preventief is. Er zijn nog geen grote problemen in het winkelcentrum, maar met de groei van stadshagen (en het ouder worden van de nu nog kleine kinderen) is het goed om voorbereid te zijn op mogelijke problemen.

Ook wijkagent Michel Engel is blij met het KVO: “Winkeliers deden bijna geen aangifte van winkeldiefstal, waardoor wij het idee hadden dat er bijna niets gebeurde. Nu we door het KVO regelmatig met elkaar om tafel zitten kunnen we ze aansporen om wel aangifte te doen en gebeurt dat ook.” De politie ziet nu dan ook een stijging van het aantal winkeldiefstallen; wat dus niet betekent dat er meer gebeurt, maar wel dat er meer zicht op is.

Eerste van vijf sterren
Het winkelcentrum heeft nu de eerste van vijf KVO-sterren ontvangen. Elke twee jaar kan het winkelcentrum er na een keuring weer een ster bij krijgen. De grootste aandacht van het winkelcentrum gaat nu uit naar de verlichting in en rondom het winkelcentrum, het voorkomen van overlast als gevolg van hangjongeren en het bevorderen dat fietsen in de daarvoor bestemde fietsenstallingen buiten de winkelstraat worden geplaatst en niet in de winkelstraat zelf. In het winkelcentrum ontstaat er met name voor de supermarkten soms een wildgroei aan fietsen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!