Oeverzwaluwwand klaar voor broedseizoen

woensdag 3 april 2013 1 reactie
Oeverzwaluwwand klaar voor broedseizoen

De oeverzwaluwwand bij de Milligerplas in Stadshagen is weer geschikt als broedplaats voor de oeverzwaluw. Samen met de werkzaamheden aan het keienstrand en het voetpad is ook de oeverzwaluwwand opgeknapt. Zo is de wand verstevigd door er keien tegen aan te leggen en is de grond aangevuld. Om het afkalven door water tegen te gaan zijn er golfbrekers geplaatst en is het water voor de wand minder diep gemaakt.

Vorig jaar werd de wand niet gebruikt als broedplaats door de oeverzwaluwen. Dit kwam doordat jongeren de oeverzwaluwwand als speelplek gebruikten. Maar ook door het afkalven van de oever en de begroeiing van de wand bleven de zwaluwen weg.

Verboden toegang
Om verstoring van de broedplaats door mensen tegen te gaan is er een hekje geplaatst en komt er een bordje met de tekst ‘verboden toegang, broedplaats’. “Met deze maatregelen hopen we mensen erop te wijzen dat de oeverzwaluwwand geen speelplek is”, aldus
wethouder Filip van As. Mochten omwonenden of wandelaars toch mensen op of in de buurt van de wand zien, dan kunnen ze dit melden bij de wijkmanager of wijkbeheerder via telefoonnummer 14038.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!