Gemeente haalt vuurplaatsen Milligerplas weg

donderdag 27 juni 2024
Gemeente haalt vuurplaatsen Milligerplas weg

De gemeente haalt binnenkort de vuurplaatsen aan de Milligerplas in Stadshagen weg. Eerder besloot de gemeente dat open vuur op recreatieplassen, zoals bij de vuurplaatsen, niet veilig is. Het weghalen gebeurt voor de (sociale) veiligheid, veilige recreatie en beperking van overlast. De eerste jaren vanaf 2018 was er weinig of geen overlast door de vuurplaatsen. Volgens de gemeente Zwolle is dit sinds 2023 veranderd doordat de huizen dichterbij kwamen te staan.,

De zorg over de onveiligheid van open vuur in de openbare ruimte is de belangrijkste reden voor de gemeente Zwolle om de vuurplaatsen weg te halen. Ook speelt mee dat het beton van de vuurplaatsen afbrokkelt door te grote vuren, waardoor scherpe randen ontstaan. Verder zit het zand rondom de vuurplaatsen vol met glas, spijkers en ander afval.

Sommige groepen gebruikers van de vuurplaatsen geven geluidsoverlast, zegt de gemeente. Zo zouden er te grote vuren en vuren buiten de vuurplaatsen aangestoken worden.

Rond 1 juli verwijdert de gemeente de vuurplaatsen. Andere acties die de gemeente gaat uitvoeren zijn:

  • Van deze plaats een veilige recreatieplek zonder vuurplaatsen maken, onder meer door het zand rond de vuurplaatsen te zeven en voor een deel af te voeren,
  • Nagaan of, waar en hoe er speciale barbecueplekken kunnen komen, zoals in de raadsnota is aangekondigd,
  • Voor Stadshagen een plan maken voor meer jongerenplekken. De gemeente betrekt bij het plan de jongeren van de wijk, Travers en andere partijen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!