Vogelhuisjes ontmaskerd

dinsdag 14 mei 2013 12 reacties
Vogelhuisjes ontmaskerd

De talrijke, kleurige vogelhuisjes die de afgelopen weken overal in Zwolle verschenen, begeleiden de lancering van de nieuwe website www.stadshagen.nl . De site die vanaf vandaag te bezoeken is, geeft meer bekendheid aan de woonkwaliteiten van deze jonge wijk en laat zien dat je er fantastisch kunt wonen. Daarnaast biedt de site woningzoekenden een goed overzicht van de nieuwste woningen die er te koop/huur zijn. De website is een gezamenlijk initiatief van de ontwikkelende partijen (corporaties en ontwikkelaars) en de gemeente.

In Zwolle werd het plotseling lente. Verdeeld over de hele stad sierden 600 vrolijk gekleurde vogelhuisjes menige boom. Met op de voorkant van elk kastje een beeldmerk; onderdeel van het nieuwe logo van Stadshagen. En de kleuren van de vogelhuisjes komen overeen met de kleuren van het nieuwe logo.

Je voelt je thuis in Stadshagen!

Duizenden Zwollenaren genieten dagelijks van de rust, ruimte, de vele voorzieningen en de talrijke mogelijkheden om te recreëren in Stadshagen en willen er nooit meer weg. Het is er comfortabel wonen in een ruime, duurzame woning naar eigen wensen. Met de natuur onder handbereik en de binnenstad op fietsafstand profiteren zij van het beste van wat Zwolle te bieden heeft. Ook voor kinderen is het heerlijk wonen in Stadshagen met volop speelruimte, genoeg speelkameraadjes en de school dichtbij. Stadshagen is een wijk voor iedereen. Je voelt je thuis in Stadshagen!

Bezoekers kunnen op Stadshagen.nl zien wat de wijk te bieden heeft en wat het actuele woningaanbod is in de nieuwe woonbuurten Frankhuis, Breecamp-Oost, Werkeren en Breezicht. Want Stadshagen is nog niet af. De komende tien jaar komen er nog zo’n tweeduizend woningen bij, die vooral aan de randen van de wijk worden gebouwd. Daarnaast is het mogelijk om een kavel te kopen waarop een eigen droomhuis gebouwd kan worden.

Vogelhuis in je tuin?

De huisjes zijn vervaardigd van duurzaam hout en zijn bij uitstek geschikt voor mussen. Mussen nestelen echter niet in bomen. Wel willen ze in dergelijke kasten nestelen wanneer deze opgehangen worden op een beschutte plek aan een muur. De initiatiefnemers juichen het dan ook toe wanneer de huisjes ook echt door vogels gebruikt gaan worden. Wilt u graag zo’n fraai vogelhuisje in uw tuin? Dat kan, de vogelhuisjes die voorzien zijn van het Stadshagenlogo mogen verwijderd worden uit de bomen om ze een nieuwe plek te geven aan uw gevel- , tuin- of schuurmuur. Verwijderen kan simpel door ze van het haakje te tillen. Voorzichtigheid is daarbij wel geboden, vanwege de hoogte waarop sommige huisjes in de bomen hangen. Ook is het beter alleen de huisjes uit de bomen in de wijken te halen en niet langs de drukke verkeerswegen.

Vind het gouden vogelhuis

Met het bekendmaken van wat en wie er achter de vogelhuisjesactie zit, is de actie nog niet voorbij. Ergens in de stad hangt nog een speciaal vogelhuis, namelijk een ‘gouden’ exemplaar. Degene die dit vogelhuis weet te vinden en er het eerst een foto van mailt naar vogelhuisjeszwolle@gmail.com wint een ballonvlucht voor twee personen tijdens het Ballonspektakel in september. Zwollenaren kunnen de locatie van dit huisje achterhalen door op www.stadshagen.nl te kijken en op de verschillende pagina’s letters te verzamelen. Samen vormen deze letters een aanwijzing van de plek waar het gouden vogelhuis te vinden is.

Bron: Gemeente Zwolle.

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

12 reacties op 'Vogelhuisjes ontmaskerd' »

 • hans schreef:

  Als je stadshagen binnenkomt, staan daar 2 rotondes achter elkaar, nu stond er aan het begin van de week een heel groot vogelhuisje, maar de volgende dag was ie weg, waarom eigenlijk, vond het wel een leuk gezicht

 • Rick schreef:

  De grond van de rotonde is door de gemeente verhuurd aan het bedrijf rotondereclame (er staat dan nu ook een bord in de rotonde met deze ruimte (bord) is te huur) en dat bedrijf wilden géén vogelhuisje op de door hen gehuurde grond. Dit was een communicatiestoring bij de gemeente. Het vogelhuisje zag er inderdaad leuk uit daar.

 • Hendrik schreef:

  Vreselijk, krijgen we nu oerlelijke reclame als horizonvervuiling in de wijk? Snap dat de gemeente omhoog zit, maar om daarmee het straatbeeld vol te gooien met reclame vind ik niet sjiek.

 • sylle schreef:

  het vogelhuisje staat nu bij de rotonde bij de milligerplas, ik denk dat ik daar ga wonen. Gezien er binnen de gemeente Zwolle geen fatsoenlijke huurwoning te krijgen is. Kan je nog zo reclame maken…..waarom eigenlijk? misschien iemand er aan gedacht dat ze de huurhuizen niet kwijtraken, omdat niemand die meer kan betalen?
  het zijn schitterende woningen, voor gezinnen, verhuur ze tegen de grens van huursubsidie en je kan er vele gezinnen een thuis geven….

 • Sjors schreef:

  Ben het eens met Hendrik. Hoop niet dat op elke rotonde reclame komt. Visuele vervuiling is zo lastig op te ruimen.

 • Sjors schreef:

  En wat betreft fatsoenlijke huurhuizen. Die zijn er genoeg in Stadshagen (Breecamp-Oost bijv.).

  Voor niets gaat de zon op! Als je een fatsoenlijke gezinswoning wilt, moet je er voor werken. I.p.v. opzoek gaan naar de huursubsidie grens woningen.

  Ging deze pagina niet over vogelhuisjes?

 • Rick schreef:

  Zie ook RTV Oost http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=163894&cat=1. De rontondes zijn GRATIS verhuurd!

 • lucia schreef:

  sjors ..hoop dat jij nooit ontslag krijgt ,,of zonder werk komt te zitten ,,,en zo ja ,,hoe breng jij de huur dan op …handje ophouden????nooit ooordelen over een ander ,,

 • sylle schreef:

  Inderdaar Sjors, het ging over vogelhuisjes…heb je het artikel erbij ook gelezen?? of de pagina waar het om gaat al eens bezocht. Het gaat dus ook om de woningen in Stadshagen.
  Dus jou veroordelende toon, kan je achterwege laten………Ik hoop voor jou , dat je nooit in de positie terecht kom, waar ik me, met mijn kinderen in bevind….Oja, ik werk fulltime, dank voor je begrip Sjors…………..

 • Opa Leo schreef:

  Sylle,
  Trek je maar niets aan van Sjors. Sjors is volgens mij een vogelaar die liever een paar miljoen besteed aan de korhoen.
  Gezien zijn opmerking heeft hij geen enkel benul van het A sociale beleid van de gemeente Zwolle betreffende de sociale
  huurwoningen. Het kan natuurlijk ook nog dat hij werkzaam is bij 1 van de A SOCIALE WONINGBOUWSTICHTINGEN.

 • Robin schreef:

  Beste Opa Leo en Sylle
  de reactie van Sjors slaat inderdaad helemaal nergens op. Heb het idee dat hij niet weet waar het over gaat. En mocht hij inderdaad werkzaam zijn bij 1 van de A SOCIALE WONINGBOUWSTICHTINGEN dan moet hij zich schamen voor het feit dat hij bij een bedrijf werkt dat zo schandalig met hun eigen Zwollenaren omgaan. ook ik ben op zoek naar een woning maar de situatie waar in mensen zich bevinden hebben ze helemaal niets mee te maken. ik heb er maar 1 woord voor SCHANDALIG!!

  heel veel succes sylle.

 • sylle schreef:

  Dank voor het begrip Opa Leo en Robin, fijn dat er mensen zijn die niet gelijk hun oordeel klaar hebben, gezien jullie reacties, weten jullie hoe het gesteld is met hoe de gemeente Zwolle omgaat met hun burgers.

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!