Vogelhuisjes ontmaskerd

dinsdag 14 mei 2013 12 reacties
Vogelhuisjes ontmaskerd

De talrijke, kleurige vogelhuisjes die de afgelopen weken overal in Zwolle verschenen, begeleiden de lancering van de nieuwe website www.stadshagen.nl . De site die vanaf vandaag te bezoeken is, geeft meer bekendheid aan de woonkwaliteiten van deze jonge wijk en laat zien dat je er fantastisch kunt wonen. Daarnaast biedt de site woningzoekenden een goed overzicht van de nieuwste woningen die er te koop/huur zijn. De website is een gezamenlijk initiatief van de ontwikkelende partijen (corporaties en ontwikkelaars) en de gemeente.

In Zwolle werd het plotseling lente. Verdeeld over de hele stad sierden 600 vrolijk gekleurde vogelhuisjes menige boom. Met op de voorkant van elk kastje een beeldmerk; onderdeel van het nieuwe logo van Stadshagen. En de kleuren van de vogelhuisjes komen overeen met de kleuren van het nieuwe logo.

Je voelt je thuis in Stadshagen!

Duizenden Zwollenaren genieten dagelijks van de rust, ruimte, de vele voorzieningen en de talrijke mogelijkheden om te recreëren in Stadshagen en willen er nooit meer weg. Het is er comfortabel wonen in een ruime, duurzame woning naar eigen wensen. Met de natuur onder handbereik en de binnenstad op fietsafstand profiteren zij van het beste van wat Zwolle te bieden heeft. Ook voor kinderen is het heerlijk wonen in Stadshagen met volop speelruimte, genoeg speelkameraadjes en de school dichtbij. Stadshagen is een wijk voor iedereen. Je voelt je thuis in Stadshagen!

Bezoekers kunnen op Stadshagen.nl zien wat de wijk te bieden heeft en wat het actuele woningaanbod is in de nieuwe woonbuurten Frankhuis, Breecamp-Oost, Werkeren en Breezicht. Want Stadshagen is nog niet af. De komende tien jaar komen er nog zo’n tweeduizend woningen bij, die vooral aan de randen van de wijk worden gebouwd. Daarnaast is het mogelijk om een kavel te kopen waarop een eigen droomhuis gebouwd kan worden.

Vogelhuis in je tuin?

De huisjes zijn vervaardigd van duurzaam hout en zijn bij uitstek geschikt voor mussen. Mussen nestelen echter niet in bomen. Wel willen ze in dergelijke kasten nestelen wanneer deze opgehangen worden op een beschutte plek aan een muur. De initiatiefnemers juichen het dan ook toe wanneer de huisjes ook echt door vogels gebruikt gaan worden. Wilt u graag zo’n fraai vogelhuisje in uw tuin? Dat kan, de vogelhuisjes die voorzien zijn van het Stadshagenlogo mogen verwijderd worden uit de bomen om ze een nieuwe plek te geven aan uw gevel- , tuin- of schuurmuur. Verwijderen kan simpel door ze van het haakje te tillen. Voorzichtigheid is daarbij wel geboden, vanwege de hoogte waarop sommige huisjes in de bomen hangen. Ook is het beter alleen de huisjes uit de bomen in de wijken te halen en niet langs de drukke verkeerswegen.

Vind het gouden vogelhuis

Met het bekendmaken van wat en wie er achter de vogelhuisjesactie zit, is de actie nog niet voorbij. Ergens in de stad hangt nog een speciaal vogelhuis, namelijk een ‘gouden’ exemplaar. Degene die dit vogelhuis weet te vinden en er het eerst een foto van mailt naar vogelhuisjeszwolle@gmail.com wint een ballonvlucht voor twee personen tijdens het Ballonspektakel in september. Zwollenaren kunnen de locatie van dit huisje achterhalen door op www.stadshagen.nl te kijken en op de verschillende pagina’s letters te verzamelen. Samen vormen deze letters een aanwijzing van de plek waar het gouden vogelhuis te vinden is.

Bron: Gemeente Zwolle.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!