Fietsoversteek Belvédèrelaan wordt aangepast

zondag 16 juni 2013 11 reacties
Fietsoversteek Belvédèrelaan wordt aangepast

De fietsoversteek Belvédèrelaan-Twistvlietpad staat al lang bekend als gevaarlijk kruispunt en zorgt regelmatig voor ongelukken en bijna-ongelukken. Op de fietsoversteek hebben fietsers voorrang, maar door de onoverzichtelijkheid van het kruispunt zien automobilisten regelmatig fietsers over het hoofd.

De gemeente had al beloofd dat het kruispunt aangepast zou worden en er zijn ook al ‘lapmiddelen’ toegepast, maar lange tijd bleef het vooral stil. Nu heeft de gemeente dan toch het besluit genomen om het kruispunt flink onder handen te nemen. Het besluit voor de aanpassing van het kruispunt ligt nog ter inzage in het Stadskantoor, maar als alles goed gaat kan de gemeente binnenkort beginnen met de aanpassingen.

aanpassing fietsoversteek belvederelaan twistvlietpadVrijliggend fietspad
Het voetpad en de fietsstrook aan de westkant van de brug naar het winkelcentrum verdwijnt en er komt een vrijliggend fietspad aan de oostkant van de brug voor in de plaats. Hierdoor verdwijnt er één punt waar fietsers het kruispunt kunnen naderen – en dus over het hoofd gezien kunnen worden. Daarnaast worden de rijbanen verder uit elkaar gelegd, zodat fietsers waar nodig in de middenberm kunnen stoppen.

Voorrang
Fietsers op het Twistvlietpad blijven voorrang houden op het verkeer op de Belvédèrelaan. Wel gaat dit volgens het besluit beter gecommuniceerd worden met verkeersborden. Fietsers die straks richting het winkelcentrum fietsen en willen oversteken naar de straat Duiker, moeten wel voorrang verlenen aan het verkeer op de Belvédèrelaan. Evenals fietsers die vanaf de straat Duiker komen en het vrijliggende fietspad op willen, zij moeten dan eerst de Belvédèrelaan oversteken.

Het besluit waarin de aanpassingen aan de fietsoversteek zijn vastgelegd is te vinden in de Staatscourant, evenals een gedetailleerde grafische weergave van de aanpassingen.

Informatiebijeenkomst
Inwoners van Stadshagen kunnen zich op donderdag 20 juni laten informeren over de aanpassing van de fietsoversteek en over andere verkeersmaatregelen die de gemeente in Stadshagen wil treffen. Van 18.00-20.00 uur kan iedereen zich laten informeren in het Informatiecentrum Stadshagen (Belvédèrelaan 1)

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!