Vrachtwagen ramt auto op ongevalskruising

maandag 17 juni 2013 6 reacties
Vrachtwagen ramt auto op ongevalskruising

Een vrachtwagen heeft op maandagochtend een personenauto in de flank aangereden op het kruispunt bij het tankstation in Stadshagen. De kruising Stadshagenallee met de Hasselterweg geldt als een ongevalskruising.

Voorrangsfout
Bij het ongeval van maandagochtend raakten de inzittenden niet gewond. Wel was de schade omvangrijk. Wederom ontstond het ongeval door een waarschijnlijk voorrangsfout waarbij rechtdoorgaand verkeer vanaf het tankstation over het hoofd werd gezien.

Veel ongelukken op kruising
Uit een onderzoek van StadshagenNieuws bleek vorig dat het veelvuldig raak is op de kruising. Liefst zeventien keer in twaalf maanden tijd moest de politie opdraven bij ongevallen, zo bleek uit cijfers van korps IJsselland. Dat is nog naast de gevallen van lichte blikschade en de talloze near-misses op het ongevalskruispunt.

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

6 reacties op 'Vrachtwagen ramt auto op ongevalskruising' »

 • WD schreef:

  Ik ben ook heel benieuwd wanneer de gemeente Zwolle hier wat aan gaat doen. Zelfs de haaientanden wanneer je over de bult komt zijn niet meer zichtbaar. Een bord met een waarschuwing zou ook zeker helpen. Hoe vaak heb ik daar niet getoeterd als ik van de tankstation af kom en ik bijna word aangereden van rechts.

 • Patrick schreef:

  Zeker waar. Hier moet echt wat gebeuren. Ik ben onlangs in de wijk er vlak bij komen wonen en ook al diverse malen, sinds ik er woon, gezien dat auto’s elkaar rakelings missen. Ik rijd zelf motor en moet er niet aan denken daar over het hoofd gezien te worden. Of zou er eerst een dodelijk ongeval moeten gebeuren voor men hier wat aan gaat doen?

 • Lisa schreef:

  Bijna soortgelijke situatie meegemaakt zo’n half jaar terug; rakelings langs een vrachtauto. Ik heb toen melding gemaakt bij gemeente en uiteindelijk bij politie, na uitblijven reactie gemeente. Ze zouden maatregelen nemen (??) zucht….

 • S.Kempenaar schreef:

  Omdat ik bekend ben met deze kruising kijk ik weluit maar soms zie je echt mensen op het laatste moment remmen, het is Alsof je verrast wordt dat je niet opeen doorgaande weg zit maar ineens op een kruising, wordt tijd dat de rondweg klaar is en als je leest hoeveel ongelukken en laat staan bijna ongelukken, zal het degene die verantwoordelijk zijn enige haast behoeven of moeten we op de eerste ….. wachten, dan zal het sneller opgelost worden.

 • Ervaringsdeskundige schreef:

  Levensgevaarlijk daar met dagelijks levensgevaarlijke tafrelen. Verantwoordelijken: doe er wat aan! Desnoods via de gemeenteraad.

 • Blauwvinger schreef:

  Volgens mij was het vandaag rond 17:00 uur weer raak :(

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!