Al 1.400 inschrijvingen zesde Stadshagenrun

maandag 15 juli 2013
Al 1.400 inschrijvingen zesde Stadshagenrun

Met nog zo’n drie maanden te gaan tot de zesde editie van de Stadshagenrun is de teller van het aantal inschrijvingen de 1.400 gepasseerd. Evenals bij de voorgaande edities is de 10km het meest populair: er hebben zich al bijna 850 deelnemers voor ingeschreven waardoor er nog maar zo’n honderd plaatsen beschikbaar zijn.

Voor de 5km hebben zich inmiddels ruim 350 deelnemers ingeschreven, ook daar ligt de limiet op 950 deelnemers. Een nieuw element in deze Stadshagenrun is de 5km generatieloop. Vaders, moeders, opa’s en oma’s kunnen met deze loop samen met hun (klein)kind trainen en aan de Stadshagenrun meedoen. Hiervoor hebben zich tot nu toe 33 deelnemers ingeschreven.

De inschrijvingen voor de KidsRun komen volgens de organisatie meestal na de zomervakantie, maar toch hebben zich al 160 kinderen ingeschreven, waarbij de limiet ligt op 500 deelnemers. Naast de ‘ouderwetse’ KidsRun van 800 meter is er dit jaar voor kinderen die meer willen de ‘1 engelse mijl’, ofwel 1.600 meter. Daarvoor hebben zich 23 kinderen ingeschreven.

Lopen voor het goede doel
De Unicef Stadshagenrun wordt georganiseerd door de Stichting Loopsport Zwolle. Jaarlijks doet een groot aantal deelnemers mee.  Vorig jaar telde het hardloopevenement in totaal 2.100 lopers. Zij lopen voor het goede doel. Van elke inschrijving gaat 1 euro naar Unicef, het Jeugdsportfonds en Edukans. Zie ook www.stadshagenrun.nl/goede-doelen.

De zesde editie van de Stadshagenrun wordt gehouden op zaterdag 19 oktober. Meer informatie over de Stadshagenrun is te vinden op de website www.stadshagenrun.nl. Daarnaast is de Stadshagenrun te volgen via Twitter (@USRZwolle) en sinds kort ook via een eigen Facebookpagina www.facebook.com/Stadshagenrun

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!