Gemeente wil Bewegingshuis kopen

zondag 11 december 2022
Gemeente wil Bewegingshuis kopen

De gemeente Zwolle wil het volledige Bewegingshuis aan de Overtoom kopen. Het Bewegingshuis bestaat uit vier sportzalen en twee ruimtes die door bedrijven worden gehuurd. Die bedrijven blijven op hun plek. De gemeente wil het pand kopen omdat de commerciële eigenaar van het pand af wil en Zwolle sport wil blijven aanbieden.

De gemeente Zwolle huurt al sinds 2004 sportzalen van de commerciële eigenaar, maar er ligt nu een verduurzamingsuitdaging. De gemeente wil het hele pand kopen om het gebouw te verduurzamen – gasloos te maken – en ook te kunnen blijven aanbieden voor bewegingsonderwijs en sport in de wijk. De koop van het pand en de verduurzaming ervan is geschat op 4,5 miljoen euro.

Al met al verwacht de gemeente juist lagere kosten te hebben, met ingang van 2023. De twee bedrijven die op de begane grond zijn gevestigd hebben langjarige contracten en blijven op hun plek. De gemeenteraad neemt maandagavond een besluit over de aankoop.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!