65 bomen moeten wijken voor Hasselterweg

donderdag 8 augustus 2013 4 reacties
65 bomen moeten wijken voor Hasselterweg

Voor het aanleggen van het laatste deel van de Hasselterweg rondom de wijkdelen Breecamp-Oost en Breezicht moeten 65 bomen wijken. Dat blijkt uit de vergunningsaanvraag die op 31 juli 2013 is ingediend bij gemeente Zwolle. Op dit moment wordt er druk gebouw aan de aanleg van de Boxemtunnel onder de Oude Wetering.

Nieuwe Hasselterweg
Het laatste deel van de Hasselterweg wordt gebouwd tussen het tankstation en de provinciale weg tussen Stadshagen en Hasselt. Daarmee wordt de al bestaande Hasselterweg doorgetrokken langs Stadshagen, om zo het drukke verkeer buiten de wijk te houden. De tunnel wordt aangelegd om het karakter van de polder Mastenbroek zoveel mogelijk in stand te houden.

Begin 2014 open
De verwachting is dat begin 2014 het eerste verkeer over de nieuwe Hasselterweg kan rijden over twee rijstroken met een maximum van tachtig kilometer per uur. Daarmee wordt het op de Stadshagenallee wellicht iets rustiger, de ervaring zal leren wat voor effect het verkeer over de Hasselterweg voor de polder Mastenbroek heeft.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!