Oplossing ophef munten Stadshagenfestival

maandag 19 augustus 2013 8 reacties
Oplossing ophef munten Stadshagenfestival

Anders dan andere jaren, en anders dan aangegeven, had het Stadshagenfestival afgelopen zaterdag een muziekvergunning tot 0.00 uur in plaats van 0.30 uur. Dit zorgde bij het einde van de feestelijke dag voor verwarring. Met name de bezoekers die met consumptiemunten achter bleven, die niet meer in te leveren waren, had het feest een nare nasmaak. De organisatie betreurt de gang van zaken en bezoekers kunnen hun munten alsnog omruilen.

Bericht van de organisatie
De afgelopen dagen ontstond er discussie over het einde van het zeer geslaagde Stadshagenfestival. De feestelijke dag stopte voor de eindtijd van de muziekvergunning een half uur eerder dan aangekondigd. Ook de bar sloot eerder dan dat de bezoekers verwachtten, waardoor zij met consumptiemunten achterbleven die zij niet meer om konden wisselen. Om een einde te maken aan de verwarring en discussie heeft de organisatie besloten om een uitzondering te maken en bezoekers alsnog de kans te geven om de consumptiemunten om te ruilen. Leer hieronder het bericht dat de organisatie plaatste op hun website

Geslaagd festival
De dertiende editie is ook dit jaar weer zeer geslaagd, ondanks de discussie. Het is de non-profit organisatie met al zijn vrijwilligers weer gelukt om samen met alle ondernemers in Stadshagen een zeer geslaagd festival te organiseren voor de wijk.

Bericht van de organisatie Stadshagenfestival:

“Het Stadshagenfestival kijkt terug op een mooi en geslaagd festival. Door een late wijziging in de op basis van de vergunning toegelaten eindtijd van de vergunning voor het festival is er echter wat onvrede ontstaan. In de officiele uitingen van het festival (website, Festivalkrant) is altijd melding gemaakt van een eindtijd van 00.30. Hierbij is niet helder aangegeven dat dit ook de daadwerkelijke eindtijd was en het moment dat de bar sluit. De muziek vergunning (die overigens erg laat binnenkwam) gaf toestemming tot 12 uur ’s avonds, dit was dan ook de reden om de muziek te stoppen op dit tijdstip. Op basis van voorgaande jaren waarin een muziekvergunning tot 00.30 was afgegeven, kan de verwachting zijn onstaan dat het feest tot 01.00 door zou lopen. Wij betreuren de mogelijke verwarring zeer. Voor alle duidelijkheid het eerder stoppen was geen keuze van de festival organisatie, maar gerelateerd aan de vergunning. Het festival wordt georganiseerd voor en door stadshagenaars en onvrede past daar niet in.

Het beleid van het festival is dat eenmaal gekochte munten niet meer omgewisseld kunnen worden, dit is ook gecommuniceerd op de kassa-unit en op de bar. Dit is niet uit winstbejag, het festival wordt non-profit georganiseerd door vrijwilligers, maar een omwisseling is logistiek niet werkbaar. Aan de kassa is na 23.30 aangeven aan mensen die meer dan 25 euro aan munten bestelden dat de muziek zou stoppen om 24.00 uur en de bar een half uur later dicht zou gaan.

Op basis van de toch onstane verwarring en onvrede willen wij graag een uitzondering op het omwisselbeleid maken. Uiteraard zijn de Stadshagenfestival munten tegen dezelfde waarde inwisselbaar op ons volgende festival. Voor wie geen jaar kan wachten bereiden wij als uitzondering op het beleid een omwisseling voor. U kunt zich hiertoe richten tot info@stadshagentotaal.nl. U wordt dan op de hoogte gehouden hoe en wanneer de omwisselingsactie plaats zal gaan vinden.

Voor alle duidelijkheid betreft het enkel en alleen de WITTE munten met het Stadshagenfestivallogo daarop. Rode C1000 munten zijn niet meer inwisselbaar.

Wij hopen hiermee tegemoet te komen aan de onvrede en de onstane verwarring. Overigens benadrukken wij dit een uitzondering blijft en volgend jaar nog duidelijker gecommuniceerd zal worden dat gekochte munten niet worden teruggenomen.”

Reageer op dit artikel

reacties

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

8 reacties op 'Oplossing ophef munten Stadshagenfestival' »

 • Gerjan schreef:

  Wat een gezeur om niks, gewoon nagenieten van een gezellige avond en
  volgend jaar weer!!!

 • Henriette van Eikenhorst schreef:

  We hebben genoten. …. wij hebben geen onvertogen woorden gehoord.

 • Mij schreef:

  Ongelooflijk dat mensen altijd wat te zeuren hebben … Help volgend jaar mee als vrijwilliger en je weet hoe het werkt … pfffft geniet toch eens lekker na can een geslaagde dag!!!!

 • Cees schreef:

  Goede uitleg hierboven: snap dat men even in de war is en niet blij dat er munten over blijven, maar dat mag de pret van een avond vol plezier niet bederven. Fijne oplossing van de wijkstichting. Boven dat: goede organisatie van het feest, echt hulde voor het Festival. Volgend jaar weer van de partij bij dit grandioze feest.

 • Stadshagen City schreef:

  Als je munten koopt ben je zelf verantwoordelijk voor de aanschaf en het gebruik van die munten. De organisatie in een kwaad daglicht stellen omdat je je in eerste aanleg de munten niet terug om kan wisselen vind ik ronduit schandalig. Die mensen organiseren dit festival naar eer en geweten in hun schaarse vrije tijd. Dat de munten nu terug omgewisseld kunnen worden siert de organisatie enorm! Wat mij betreft had de organisatie dit niet hoeven doen. Omdat mensen hun eigen verantwoordelijkheid niet nemen gaan ze diezelfde verantwoordelijkheid bij de organisatoren neerleggen. De wereld op zijn kop! Feit blijft dat het Stadshagenfestival zijn bestaansrecht wederom bewezen heeft, hulde daarvoor en de mensen die liepen te zeuren over hun overgebleven muntjes, blijven in het vervolg maar lekker weg! Organisatie, ga zo door!

 • ArnoJan schreef:

  Man man nog irritanter is dat denk ik 70-80% wat gehaald is bier was.

  En die waren weer twee muntjes…..
  Maak daar 1 munt van en de overige dingen die nu 1 munt was een andere kleur.
  Scheelt weer je zakken vol van die dingen ..

 • Eric schreef:

  Check de update op http://www.stadshagenfestival.nl in de nieuwsrubriek

 • smit schreef:

  In hoeverre zijn de redacteuren van stadshagennieuws en stadshafenfestival dezelfde?

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!