Onderzoek naar verkeersknip Stadshagen gestart

vrijdag 17 september 2010 7 reacties

Begin september is het onderzoek naar de mogelijkheden van het opheffen van de verkeersknip in Stadshagen gestart. Dat blijkt uit antwoorden van het Zwolse college van B&W op vragen van VVD raadslid Rene de Heer. Sinds vier september onderzoekt onderzoeksbureau Goudappel Coffeng met een ervaren projectleider drie oplossingen en de effecten en kosten daarvan. De VVD won de gemeenteraadsverkiezingen in Stadshagen naar alle waarschijnlijkheid na hun campagne om de verkeersknip open te stellen. 

Het bureau gaat onder meer kijken naar de verkeersstromen en de effecten daarvan wanneer de knip in Stadshagen wordt opgeheven. Daarbij wordt onder meer rekening gehouden met de aanleg van Stadshagen Plus, maar ook met de bezwaren van bewoners uit de wijk. Deze, verenigd in een werkgroep, onderzocht eerder zelf ook al varianten en kwam tot de conclusie dat de knip niet opgeheven kon worden. Het bureau wil ook met de deelnemers van deze werkgroep aan tafel zitten. De resultaten van het onderzoek van het onderzoeksbureau worden ook in de wijk gepresenteerd.

De VVD won de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen overweldigend in de wijk Stadshagen. De mogelijke reden van de flinke winst is de campagne die de VVD voerde voor het opheffen van de verkeersknip in de wijk. De verkeersknip is de afsluiting van de twee delen van Stadshagen, waardoor het autoverkeer niet via de wijk maar via ringwegen aan één van beide delen terechtkomt. Dit tot frustratie van menig automobilist, omdat het omrijden tot wel tien minuten kan oplopen waar een doorsteek slechts enkele tientallen seconden zou kosten. Tegenstanders van het openstellen van de verkeersknip wijzen echter op onveilige situaties en overlast.

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

7 reacties op 'Onderzoek naar verkeersknip Stadshagen gestart' »

 • Willem schreef:

  Gewoon dicht laten, je zit toch in je auto, wat maakt die 10 minuten nou uit?
  Gegarandeerd dat als je hem open gooit er zware ongelukken gaan gebeuren met fietsers en/of schoolgaande kinderen.

 • Hans schreef:

  Wist u dat de noodzuster van het Zonnehuis bij een noodoproep ook 10 minuten om moet rijden?

 • Redactie Stadshagen Nieuws schreef:

  Hans, de redactie van Stadshagennieuws.nl komt graag in contact met deze noodzuster. Heeft u contact met haar? U kunt zich evt. wenden tot info@stadshagennieuws.nl

 • Ellen schreef:

  De ongelukken gaan ook nu gebeuren. De rotondes bij de Fioringras, bij de weg naar het winkelcentrum e.d. staan iedere ochtend helemaal vast. Levensgevaarlijke situaties ontstaan hier. Als de stromen meer verdeeld worden ontstaat er juist een veel veiliger situatie in mijn ogen.

 • Freddie schreef:

  Als je elke keer moet omrijden kost je dat vele liters benzine op jaarbasis, alleen al vanuit milieu oogpunt zou de knip wegmoeten! Als ik nu naar de A28 bij verkeersplein zuid wil moet ik nu kilometers omrijden, slaat helemaal nergens op!

 • Hans G schreef:

  laat de knip alstublieft dicht vele bewoners hebben hun woning geaccepteerd met de wetenschap dat er een knip kwam,en hun komende kleine kinderen veiliger waren,als de bewusteouders zolang om moeten rijden om hun kroost naar school te brengen kunnen ze net zo goed op de fiets even heen en weer en waarom word er getwijfeld aan de objectieviteit van de klangbordgroep van de knip.Hoop dat de VVD hier niet net zo trots word als bij de rotonde bij de Dobbe

 • Eelco schreef:

  Dat de knip is bedacht,is wel te begrijpen. Maar aangezien Stadshagen nog steeds behoorlijk aan het groeien is, is de knip een beetje achterhaald. Om de grote verkeersstroom in de hand te houden, zullen er meer doorloop (lees:doorstroom) mogelijkheden moeten komen. Ook wanneer er nu een file staat op de A28, wordt Stadshagen als sluiproute gebruikt voor het verkeer richting o.a. Kampen. Aangezien de fietsers op de rottondes in Stadshagen voorrang hebben, betekend meer snelverkeer dus ook een hoger risico op ongelukken. De knip mag er van mij wel uit.

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!