Gemeente ontwikkelt zelf woningen in Breecamp Oost en Frankhuis

dinsdag 19 november 2013 1 reactie
Gemeente ontwikkelt zelf woningen in Breecamp Oost  en Frankhuis

Om de woningmarkt een impuls te geven ontwikkelt de gemeente Zwolle zelf woningen in twee deelgebieden in Stadshagen: Breecamp- Oost en Frankhuis. Eerder had de gemeente besloten woningen te gaan ontwikkelen in Tippe en Breezicht. Deze gebieden behoren echter niet meer tot de locaties die als eerste door woningbouw ontwikkeld worden. Daarom is gezocht naar locaties voor woningbouw door de gemeente binnen de grenzen van het vastgestelde gebied dat met voorrang ontwikkeld wordt.

Het proces van zelf ontwikkelen, dat al was begonnen in de Tippe, wil de gemeente nu op korte termijn afmaken in Breecamp-Oost (Havezatepark). Het terrein is al bouwrijp. De start van de bouw wordt in de tweede helft van 2014 verwacht. Het werk wat voor het zelf ontwikkelen gedaan is in Breezicht, kan opgepakt worden als de woningmarkt weer aantrekt.

De gemeente wil in Frankhuis met 10 zogenoemde kadewoningen starten en tot een definitief ontwerp komen. Het gebied moet nog bouwrijp gemaakt worden. Daarnaast moeten ook nog eerst de contracten met de andere marktpartijen getekend worden.

Focus op bestaande wijken
Voor de komende tien jaar ligt voor Stadshagen een woningbouwopgave van 2025 woningen. De huidige situatie op de woningmarkt geeft aanleiding tot het goed doseren en faseren van de opgave. Uitgangspunt is om binnen Stadshagen de bestaande wijken af te bouwen en de wijk op een zorgvuldige manier door te ontwikkelen. De in ontwikkeling zijnde (deel)gebieden zijn Werkeren, Frankhuis en het zuidelijke deel van Breecamp Oost. Later kan ook het zuidelijke deel van Breezicht worden ontwikkeld. Voor de gebieden waar gebouwd gaat worden is het nodig om een nieuw bestemmingsplan te maken.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!