Gemeente pakt ‘bobbelig’ voetpad Rozentunnel aan

donderdag 21 november 2013 15 reacties
Gemeente pakt ‘bobbelig’ voetpad Rozentunnel aan

Het trottoir van de Rozentunnel wordt voetgangervriendelijker gemaakt. Het klinkt raar, maar wie weleens op het trottoir van de tunnel loopt zal het begrijpen. De kunstmatige stoeptegels zijn zo bobbelig dat het een uitdaging is om door de tunnel te lopen, met name voor mensen die moeilijk ter been zijn. Dat geldt met name voor ouderen of mensen met een rollator of rolstoel die van Stadshagen naar Westenholte moeten lopen voor een bezoek aan de huisarts of de apotheek.

Veel klachten over hobbelig pad
Sinds een jaar zit er een huisarts en apotheek in Westenhage, een centrum aan de andere zijde van de Rozentunnel. Sommige inwoners van Stadshagen moeten dus door de Rozentunnel om bij de huisarts, fysiotherapeut of apotheek te gaan.  Maar het voetpad is zo hobbelig dat een simpele wandeling door de tunnel soms een hele uitdaging is voor hen die slecht ter been zijn.

Het voetpad leidde tot veel klachten. Wijkgenoot en raadslid van Swollwacht Wichert aan het Rot hield een wijkschouw en maakte de problematiek samen met de Zwolse Gehandicaptenraad aanhangig.

Asfalteren
De gemeente gaat het voetpad nu asfalteren, zodat iedereen met gemak door de tunnel kan lopen. De werkzaamheden aan de Rozentunnel starten 25 november en duren twee dagen. De tunnel is gewoon toegankelijk voor verkeer.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine december 2023

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!