Gevangenisstraf voor extreem zwaar vuurwerk

vrijdag 27 december 2013
Gevangenisstraf voor extreem zwaar vuurwerk

Op deze site komen daags voor oud en nieuw al enkele klachten binnen over het horen van harde knallen door vuurwerk in Stadshagen, of wat sommigen vermoeden zelfs vuurwerkbommen. Voor degenen die zwaar illegaal vuurwerk hebben gehaald waarschuwt de politie voor een gevangenisstraf. Er is illegaal vuurwerk op de markt dat extreem gevaarlijk is en veel schade toebrengt aan materiaal en mens.

Ook licht illegaal vuurwerk levert forse straffen op, in de vorm van geldboetes van enkele honderden euro’s. Vuurwerk ontsteken buiten de door de overheid aangewezen officiële termijn voor het afsteken van vuurwerk levert een boete op van honderd euro. Legaal vuurwerk afsteken is toegestaan van 31 december om 10:00 tot 1 januari om 02:00 uur.

De politie vraagt om eventuele gevaarlijke situaties met vuurwerk of ordeverstoorders die met de telefoon zijn opgenomen op foto of film,door te sturen via de app van de politie die voor smartphones is te verkrijgen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!