Jaarwisseling: auto uitgebrand en man aangehouden

woensdag 1 januari 2014 8 reacties
Jaarwisseling: auto uitgebrand en man aangehouden

De jaarwisseling in en rond Stadshagen is op enkele incidenten na feestelijk verlopen. Rond middernacht barstte het vuurwerk boven de wijk los, een aaneenschakeling van prachtige kleuren. Op het vuurwerk werd dit jaar duidelijk weinig bezuinigd. Over het algemeen verliep de jaarwisseling goed, maar het ging op enkele plekken mis.

Een auto in Stadshagen brandde nieuwjaarsochtend vroeg volledig uit en er werd daarnaast een man aangehouden voor vernieling. Dat meldde de wijkagent van politie Zwolle-Noord.

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

8 reacties op 'Jaarwisseling: auto uitgebrand en man aangehouden' »

 • Stadshagen city schreef:

  Het zal je auto maar zijn, wellicht een ongeluk, maar als het vandalisme was dan is het schandalig.

 • Jean schreef:

  Volgens RTV Oost is het vernieling, zie: http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=179326&cat=1 en is er iemand aangehouden. Maar er is veel meer gebeurd in Zwolle en ook in Stadshagen, ook in de Rozentunnel zijn mensen aangehouden. Ik vind de verslaggeving van Stadshagennieuws wel erg rooskleurig weergegeven! Zie ook weblog Zwolle en RTV Oost.

 • Jean schreef:

  en niet te vergeten de vuurwerkbom in Stadshagen zie de Stentor: http://www.destentor.nl/regio/zwolle/vuurwerkbom-blaast-ruit-uit-voordeur-in-zwolle-1.4157665

 • sjoerd schreef:

  Als je zonodig een auto in de fik wil steken, haal die dan zelf netjes van de sloop, in plaats je medemens z’ n bezit afhandig en ellende te bezorgen. Verzekering is ook iets collectiefs dus iedereen betaald daaraan mee.
  In Veen halende jongeren de auto ook eerst zelf van de sloop, dus doe dat dan in het vervolg ook.

 • Pieter schreef:

  Berichtgeving van tv-00st .. pfff praat me er niet over. Het staat er zo krom dat je het eruit op zou kunnen maken dat er iemand is aangehouden voor de auto brand en dus vernieling is.

  “De auto brandde volledig uit. De politie heeft iemand aangehouden voor vernieling.”

  Terwijl het 2 berichten zijn zo gecomprimeerd dat het lijkt of het er 1 is.

  1- Auto is uitgebrand.
  2- Iemand is aangehouden voor vernieling (staat nergens dat het voor de auto is)

  Dit doet rtv-oost wel vaker , zijn ze heel goed in.

 • Stadshagen City schreef:

  Geacht gajes/tuig,

  U heeft zich tijdens de overgang van 2013 naar 2014 weer eens misdragen op verschillende plekken in onze stad. Ik weet natuurlijk niet of u dat weet, maar ik wil u erop wijzen dat de gewone Zwollenaar uw wangedrag spuug- en spuugzat is. U denkt stoer te zijn door allerlei eigendommen van anderen te slopen/te beschadigen of door politie-agenten heel stoer een grote mond te geven, maar besef dat de gewone Zwollenaar u inmiddels uitkotst. Als u nu zo stoer bent om tijdens de jaarwisseling andermans spullen te vernielen, bent u daar dan achteraf trots op? Kunt u zichzelf nog in de spiegel aankijken? Het zou me niets verbazen als u het normbesef van een schoenzool heeft. Wat echt stoer was geweest, was als u zich gisteren op het Zwolse politie-buro had gemeld en daar ruiterlijk had toegegeven dat u zich misdragen had. Maar nee, u verkiest anoniem te blijven. Weet u wat dat voor gedrag is? Dat gedrag is laf, dom en ronduit a-sociaal. Ik, en met mij vele andere mensen, hopen dat onze overheid nu eens de daad bij het woord voegt en de straffen voor dit soort wangedrag eens drastisch gaat verhogen. Om te beginnen zou het goed zijn als u zelf financieel op mag draaien voor de kosten, daarnaast zou een stevige gevangenisstraf of een lange tijd electronisch huisarrest misschien ook wel goed zijn. Voor de rest wens ik u, ondanks uw schofterige gedrag tijdens oud en nieuw, veel wijsheid en beschaving toe in 2014, maar ik vrees dat dat er bij u ingeslagen moet worden, wellicht dat u dan snapt dat het echt niet kan wat u heeft gedaan!

  Amen.

 • Jean schreef:

  Bravo Stadshagen City, helemaal met je eens. Het lijkt wel of ze hier in Zwolle alle normbesef in Zwolle zijn verloren.

 • Jan schreef:

  Goed verhaal Stadshagen City. Helaas voor jou en de vele anderen die het er mee eens zijn: de daders zullen dit echt niet lezen. Die zitten weer in de kroeg of spelletjes achter de tv te doen. Iets lezen (en het daarna te snappen) is aan deze hersenloze medemensen waarschijnlijk niet besteed.

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!