Geluidswal Hasselterweg krijgt recreatief fietspad

zondag 5 januari 2014
Geluidswal Hasselterweg krijgt recreatief fietspad

Bovenop de geluidswal die langs het nieuwe deel van de Hasselterwerg wordt aangelegd, komt een recreatief fietspad. Eerder werd al bekend dat de geluidswal ook gaat fungeren als dijk tegen hoogwater, binnen de dijkring Mastenbroek.

Nationaal Landschap IJsseldelta
Het recreatieve fietspad is een aanpassing binnen het uitvoeringsprogramma Nationaal Landschap IJsseldelta  2012-2015, dat in 2012 door de gemeente was vastgesteld. Vanuit dat programma zouden onder andere een tweetal ‘langzaamverkeersbruggen’ vanuit Stadshagen naar Nationaal Landschap IJsseldelta worden aangelegd. Door bezuinigingen en de beperkte groei van Stadshagen had de gemeenteraad besloten geen uitvoering te geven aan het programma, maar in samenwerking met de provincie kan er nu toch een gewijzigd programma worden uitgevoerd.

Unieke verbinding
Met het recreatieve fietspad wordt er “letterlijk en figuurlijk een unieke verbinding gelegd tussen het Nationaal Landschap IJsseldelta en Zwolle (Stadshagen).” Aldus het wijzigingsvoorstel dat door de gemeenteraad is aangenomen. “Het pad kan een bijzonder onderdeel worden van Rondje Zwolle, met een weids zicht op de 650 jaar oude polder Mastenbroek. Het pad zal bovendien buurten en wijken in Stadshagen op een aangename wijze met elkaar verbinden, met aansluitingen richting IJssel en Zwarte Water.”

Recreatieve voorzieningen
De fietsroute over de geluidswal wordt aantrekkelijk gemaakt met recreatieve voorzieningen. Hoewel er nog enige onzekerheid is over de kosten van het geheel, gaat de gemeente er vanuit dat de ‘maximale’ variant haalbaar is. Hierbij worden voorzieningen als bankjes, informatieborden en een uitzichtpunt gerealiseerd, wat de recreatieve kwaliteit van het fietspad moet vergroten en extra aandacht moet wekken voor het Nationaal Landschap.

De aanleg van het fietspad gaat €850.000 kosten, bovenop de €675.000 die de geplande geluidswal gaat kosten. Deze extra kosten worden gedekt met subsidies vanuit de provincie.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!