Eindeloos wandelen in de IJsseldelta

maandag 6 januari 2014
Eindeloos wandelen in de IJsseldelta

De afgelopen maanden verschenen her en der kleine paaltjes met gekleurde pijlen. Niet alleen in Stadshagen of Zwolle, maar in de hele IJsseldelta zijn deze paaltjes geplaatst en niet zonder reden: eind december is het wandelnetwerk IJsseldelta van 627 kilometer officeel geopend.

Het wandelnetwerk koppelt honderden kilometers ommetjes, rondwandelingen en lange-afstandswandelingen aan elkaar. Vanaf 32 startpunten – of vanaf een willekeurige punt in een route – kun je een route gaan wandelen. De routes variëren in lengte van circa 2 tot 20 kilometer en kunnen ook gecombineerd worden. Bij ieder startpunt staat een informatiepaneel met daarop de routes en informatie van de directe omgeving. Iedere route heeft een eigen kleur en lengte en langs de wandelpaden staan routepalen met gekleurde pijlen.

Milligerplas
De wandelroutes die in en om Stadshagen liggen, hebben hun startpunt bij het strandhuis aan de Milligerplas. Vanaf daar zijn een drietal routes te bewandelen: de rode en kortste route leidt in ruim drie kilometer om de Milligerplas. De blauwe route, van zes kilometer, gaat van de Milligerplas naar het Zwarte Water en vandaar via de noordkant van de Milligerplas weer terug naar het startpunt. De gele route gaat in ruim zes kilometer van de Milligerplas, via de oude Wetering door Stadshagen, naar het Zwarte Water en via de noordkant van Stadshagen weer terug naar de Milligerplas.

Vanuit Stadshagen zijn ook wandelroutes rondom Westenholte en het Westerveldse Bos eenvoudig te bereiken.

Op de website van IJsseldelta Marketing staat meer informatie over het wandelnetwerk en daar is ook een overzicht te vinden van de startpunten en routes.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!