TC’91 Stadshagen mag in de winter een ‘blaashal’ plaatsen

woensdag 15 januari 2014
TC’91 Stadshagen mag in de winter een ‘blaashal’ plaatsen

De Raad van State moest zich er over buigen, maar tennisvereniging TC’91 mag nu in de wintermaanden een opblaasbare tennishal plaatsen. Buurtbewoners verzetten zicht met succes tegen het bestemmingsplan van de gemeente, die wilde toestaan dat er het hele jaar door een blaashal zou mogen staan.

Na beroep bij de Raad van State gaf deze de gemeente opdracht het bestemmingsplan aan te passen. Uit de motivering van de gemeente bleek niet duidelijk dat de bebouwingsmogelijkheden geen inbreuk vormen op de Weteringzone. De gemeente heeft het bestemmingsplan aangepast, waardoor een opblaasbare tennishal alleen in de maanden oktober tot maart geplaatst mag worden en deze niet hoger dan tien meter mag zijn. Dat en de betere motivering door de gemeente is voor de Raad van State voldoende, waardoor het voor de tennisvereniging nu dus mogelijk is ook in de winter door te tennissen.

Zowel de omwonenden als TC’91 hebben geen zienswijzen tegen het gewijzigde bestemmingsplan ingediend en lijken zich daarmee in de aanpassingen te kunnen vinden.

Voor wie geïnteresseerd is in de hele uitspraak van de Raad van State: die is hier te vinden.

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!