Voorlopig geen nieuw asfalt voor Hasselterweg (update)

maandag 3 februari 2014 29 reacties
Voorlopig geen nieuw asfalt voor Hasselterweg (update)

Half januari is de bovenste asfaltlaag van de Hasselterweg weggeschraapt, maar het zal nog een paar maanden duren voordat er nieuw asfalt komt. Vanwege de slechte staat van de weg had de gemeente besloten alvast de bovenste laag van het asfalt weg te schrapen.


Onder andere op Twitter wordt veel geklaagd over de huidige staat van de weg. Een woordvoerder van de gemeente geeft aan dat vanwege de weersomstandigheden, het is te koud,  nog niet geasfalteerd kan worden. De gemeente hoopt dat de Hasselterweg in april/mei nieuw asfalt krijgt.

Update
In een bericht op haar website, geeft de gemeente Zwolle een extra toelichting op het uitgestelde asfalteren: “De Hasselterweg in Stadshagen krijgt dit voorjaar een nieuwe asfaltlaag. Dit heeft te maken met het feit dat het werk nog aanbesteed moet worden. Daarnaast is de temperatuur waarbij de nieuwe asfaltlaag wordt aangebracht ook van belang. De gemeente Zwolle weet uit ervaring dat het niet verstandig is om bij temperaturen rond het vriespunt te asfalteren. De kans dat het asfalt niet de gewenste en verwachte kwaliteit krijgt, is dan groot.

Halverwege januari werd de asfaltlaag van de Hasselterweg weggehaald. De reden hiervoor is dat dit deel van de weg veel gaten vertoonde. Mocht het nog hard gaan vriezen dan zou de kwaliteit van het asfalt nog slechter worden. Uit oogpunt van de verkeersveiligheid besloot de gemeente om de bovenste deklaag daarom preventief te verwijderen. De eerste week na het verwijderen van het asfalt is de weg regelmatig geveegd om eventueel losse steentjes en asfaltdeeltjes te verwijderen.”

Snelheidsbeperking
Doordat er nu geen goede asfaltlaag ligt, geldt op de Hasselterweg een snelheidsbeperking. Er mag nu maximaal 50km/u worden gereden, waar dat normaal 70km/u is. Omdat het op het huidige asfalt gevaarlijk is om harder te rijden en omdat hard rijden veel steenslag veroorzaakt, controleert de politie nu regelmatig op snelheid op de Hasselterweg. Het verkeersteam van de politie meldt op Twitter dat inmiddels al twee rijbewijzen zijn ingevorderd en meerdere bekeuringen zijn uitgedeeld voor overschrijding van de maximum snelheid.


Slecht wegdek
Ook vorig jaar moest de Hasselterweg na de vorstperiode flink onder handen worden genomen door grote schade aan de weg. Toen werd het wegdek ook voor een groot deel vervangen.

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

29 reacties op 'Voorlopig geen nieuw asfalt voor Hasselterweg (update)' »

 • Harry schreef:

  Oke, dan ga ik in Mei de auto laten spuiten, wat wil je met die losse steentjes, ook al rij je 50kmh

 • Harry schreef:

  Kletskoek Zwolle, kijk maar naar de snelweg afsluitingen, dat asfalt blijft wel liggen….ook in de winter

 • Mark schreef:

  Jean.. de laatste paar sterretjes in mijn voorruit die ik opgelopen heb waren gewoon bij netjes de geldende maximumsnelheid.

  Daarnaast ben je zelf niet alleen verantwoordelijk, die steentjes worden opgeworpen door andere weggebruikers, en die schieten toch wel omhoog, of je nou 30, 50 of 150 op de teller hebt staan..

  Het is en blijft een drogreden om te schermen met verkeersveiligheid als je de boel afschraapt, en je maakt je als gemeente nog belachelijker als je dan ook nog roept dat de kwaliteit van het asfalt omlaag gaat als je het legt bij lagere temperatuur. Overigens gaat dat sowieso niet op, moeder natuur werkt prima mee.

  Het is gewoon een kwestie van voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten, ik ben groot voorstander van het wijs omgaan met gemeenschapsgeld, maar deze situatie een aantal maanden voortzetten gaat voorbij aan dat doel.

  De weg is per slot van rekening een doorgaande N-Weg naar Hasselt (en Genemuiden) waar naast een heleboel verkeersbewegingen van personenauto’s ook een heleboel verkeersbewegingen gemaakt worden door vrachtverkeer, het is geen straatje in de woonwijk die toevallig een beetje nieuwe bekleding nodig heeft.

  Persoonlijk vind ik dat de Gemeente Zwolle hier willens en wetens hun inwoners benadeeld, dat het VHT er als de kippen bij is om hun punt te maken, is daar een mooi voorbeeld van.

 • SPZ schreef:

  Ik blijf niet snappen waarom de paar gaten die in de weg zaten, want wees eerlijk, zo slecht was de weg ook weer niet, niet tijdelijk opgevuld konden worden, tot er een passende oplossing (lees aanbesteding) rond was.

  Mocht ons Zwols bestuur meelezen, dan graag antwoord op de vraag waarom de weg compleet vernacheld is zonder een passende oplossing klaar te hebben (tenminste het heeft er alle schijn van).

 • Topsport schreef:

  Gewoon met zijn allen over de Frankhuizerallee en de Havezathenallee gaan rijden. Komen de bewoners daar wel in opstand of gaat de weg er daar ook aan. Benieuwd wat de gemeente dan gaat doen.

 • Gunther schreef:

  Ik vraag me toch echt af hoe een stelletje incapabelen op een positie kan komen om überhaupt dit soort beslissingen te kunnen nemen.

 • sjoerd schreef:

  Bij de komende gemeenteraadverkiezingen eens nadenken, voordat je op zulke incapabelen gaat stemmen, eneens verdiepen wie het voor deze en andere stommiteiten voor het zeggen hadden, en daar nou eens niet op stemmen, ben je van hoop ellende af. Commentaar van de gemeente dat er hogere temperaturen moeten zijn klopt niet, die zijn er nu al, en al een hele tijd.

 • bert schreef:

  die paaltjes langs de rijbaan snap ik niet al een paar keer gezien dat er één aan gruzelementen werd gereden

 • Anton schreef:

  Rij zelf in een auto van een ton. Zit inmiddels vol steenslag. Betaal per kwartaal 600 € wegenbelasting. Maar een beetje asfalt leggen is nogal moeilijk? Geen fatsoenlijke weg is geen wegenbelasting betalen. Laat staan dat je daar nu 50 mag ipv 70. Het is toch veiliger geworden volgens die tamme ambtenaren? Dan zou je ook gewoon 70 moeten kunnen rijden. En dat daar dan van die flitsagentjes staan om je te bekeuren!? Wat een zielige broeders en dan lekker op twitter vermelden dat je weer iemand z’n rijbewijs hebt ingenomen. Haha, ga een baan zoeken smurf! (Of ga asfalteren!) en laten we helemaal niet vergeten dat het nu nog 3 maand gaat duren dat er asfalt komt. Zwolle bedankt!

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!