Voorlopig geen nieuw asfalt voor Hasselterweg (update)

maandag 3 februari 2014 29 reacties
Voorlopig geen nieuw asfalt voor Hasselterweg (update)

Half januari is de bovenste asfaltlaag van de Hasselterweg weggeschraapt, maar het zal nog een paar maanden duren voordat er nieuw asfalt komt. Vanwege de slechte staat van de weg had de gemeente besloten alvast de bovenste laag van het asfalt weg te schrapen.


Onder andere op Twitter wordt veel geklaagd over de huidige staat van de weg. Een woordvoerder van de gemeente geeft aan dat vanwege de weersomstandigheden, het is te koud,  nog niet geasfalteerd kan worden. De gemeente hoopt dat de Hasselterweg in april/mei nieuw asfalt krijgt.

Update
In een bericht op haar website, geeft de gemeente Zwolle een extra toelichting op het uitgestelde asfalteren: “De Hasselterweg in Stadshagen krijgt dit voorjaar een nieuwe asfaltlaag. Dit heeft te maken met het feit dat het werk nog aanbesteed moet worden. Daarnaast is de temperatuur waarbij de nieuwe asfaltlaag wordt aangebracht ook van belang. De gemeente Zwolle weet uit ervaring dat het niet verstandig is om bij temperaturen rond het vriespunt te asfalteren. De kans dat het asfalt niet de gewenste en verwachte kwaliteit krijgt, is dan groot.

Halverwege januari werd de asfaltlaag van de Hasselterweg weggehaald. De reden hiervoor is dat dit deel van de weg veel gaten vertoonde. Mocht het nog hard gaan vriezen dan zou de kwaliteit van het asfalt nog slechter worden. Uit oogpunt van de verkeersveiligheid besloot de gemeente om de bovenste deklaag daarom preventief te verwijderen. De eerste week na het verwijderen van het asfalt is de weg regelmatig geveegd om eventueel losse steentjes en asfaltdeeltjes te verwijderen.”

Snelheidsbeperking
Doordat er nu geen goede asfaltlaag ligt, geldt op de Hasselterweg een snelheidsbeperking. Er mag nu maximaal 50km/u worden gereden, waar dat normaal 70km/u is. Omdat het op het huidige asfalt gevaarlijk is om harder te rijden en omdat hard rijden veel steenslag veroorzaakt, controleert de politie nu regelmatig op snelheid op de Hasselterweg. Het verkeersteam van de politie meldt op Twitter dat inmiddels al twee rijbewijzen zijn ingevorderd en meerdere bekeuringen zijn uitgedeeld voor overschrijding van de maximum snelheid.


Slecht wegdek
Ook vorig jaar moest de Hasselterweg na de vorstperiode flink onder handen worden genomen door grote schade aan de weg. Toen werd het wegdek ook voor een groot deel vervangen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!