Inbreker Westenholte gebruikte mogelijk gestolen fiets Stadshagen

dinsdag 11 februari 2014 2 reacties
Inbreker Westenholte gebruikte mogelijk gestolen fiets Stadshagen

De vluchtende inbreker die op 31 januari tot de noodlottige dood van een 72-jarige vrouw uit Westenholte leidde, heeft mogelijk gebruik gemaakt van een fiets die de dag ervoor in het Winkelcentrum Stadshagen is gestolen. Dit blijkt uit de uitzending van Opsporing Verzocht van 11 februari. De politie wil onder andere weten wie er tussen de diefstal en de inbraak op deze fiets gereden heeft en looft een beloning van 5000 euro uit voor de tip die leidt tot de veroordeling van de dader.

Slachtoffer
Op vrijdag 31 januari 2014 om 18.40 komt Hilda Malestein (72) terug bij haar huis aan de Mirteweg in Zwolle nadat ze een boodschap heeft gedaan met haar dochter en schoonzoon. Zodra ze de deur opendoet, vliegt een jonge blonde man het huis uit en geeft mevrouw Malestein zo’n harde duw dat ze letterlijk door de lucht vliegt en met haar hoofd achterover op de stenen valt.  Ze blijft meteen roerloos liggen en reageert nergens op. Ze wordt met spoed naar het ziekenhuis gebracht waar artsen ernstig hersenletsel constateren. Omringd door haar familie sterft mevrouw Malestein een dag later.

Dader met bijzondere jas
De politie gaat ervan uit dat de man die het huis uit vloog een inbreker was, die in paniek is gevlucht toen hij de deur hoorde opengaan. Zowel de dochter als de schoonzoon hebben hem in een flits gezien. Het is een vrij jonge man, een jaar of 20 met kort blond haar. Hij droeg een spijkerbroek en daarboven een donkere gewatteerde jas met stiksels. Die stiksels zijn vrij specifiek, want over die hele jas zaten van die doorgestikte vlakken, elk 6 a 7 centimeter groot. Die jas kwam tot zijn heupen.

Inbraak
Ergens aan het eind van de middag tussen 16.00 uur en 18.40 uur moet de dader het huis zijn binnen gekomen. Het was toen nog niet heel donker en het kan ook zijn dat hij heeft gekeken of hij nog ergens anders kon inbreken. De politie is heel benieuwd of mensen zich nu realiseren dat ze die jongen toen hebben gezien.

De gestolen fiets
Vlakbij het huis van mevrouw Malestein stond een fiets die niet op slot stond. Volgens buurtbewoners stond de fiets er om 18.00 uur, dus drie kwartier voor de inbraak, nog niet. Mogelijk is die fiets door de inbreker gebruikt. Het gaat om een grijze damesfiets van het merk Gazelle model Swing. De fiets viel op door de rood/oranje accenten. Ook had de fiets een kilometerteller op het stuur. De fiets blijkt een dag ervoor te zijn gestolen vanaf de Werkerlaan in de wijk Stadshagen te Zwolle. De politie wil heel graag weten wie die fiets daar heeft neergezet en wie er die dag tussen de diefstal en de inbraak op vrijdag 31 januari op heeft gereden.

Hier kunt u meer informatie vinden over de details die de politie heeft vrijgegeven en hoe u uw tips kunt doorgeven aan de politie.

fiets inbraak3 fiets inbraak2 fiets inbraak1

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!