Jongeren: geef ons een eigen plek in Stadshagen

dinsdag 4 maart 2014 16 reacties
Jongeren: geef ons een eigen plek in Stadshagen

Jongeren willen dolgraag een eigen plek in Stadshagen waar ze zich kunnen verzamelen. Dat schrijft een jongere in een brandbrief aan StadshagenNieuws. “Dit haalt ons weg van de plekken waar wij mensen kunnen lastigvallen en houdt ons uit het zicht van kinderen die het slechte voorbeeld krijgen van ons”, schrijft een openhartige jongere.

Veel jongeren: waar moeten ze heen?
De enorme aanwas van kinderen in de wijk is goed voor de groei van Zwolle. Niet voor niets wordt Stadshagen de kraamkamer van de stad genoemd. Maar kinderen worden ook groot en dat brengt uitdagingen met zich mee. Want waar moeten al die jongeren heen? Sommigen gaan naar Level-Z, anderen houden zich op speelvelden op. Of gaan hangen en vormen voor omwonenden soms een probleem.

“Zelf ben ik er één van en ik ben elke middag en avond met mijn groepje vrienden buiten in onze mooie wijk”, schrijft de jongere aan StadshagenNieuws, wiens naam we uit privacy achterwege laten. “Afgelopen vrijdag kwamen wij tot de conclusie dat wij in Stadshagen amper plekken hebben waar wij even kunnen zitten en een biertje kunnen drinken enzovoort.”

Veel jongerenclubs die elkaar niet altijd liggen
Natuurlijk is Level-Z een gelegenheid om samen te komen, maar zo schrijft de jongere, er zijn veel leeftijdsgroepen en verschillende clubjes die elkaar ook niet liggen. Daarom pleit de jongere voor meer verscheidenheid zodat jongeren elkaar kunnen ontmoeten op plaatsen waar ze anderen niet tot last zijn.

“Het is maar een tip, maar dit zou echt gunstig zijn voor de jongere inwoners van Stadshagen”, aldus de jonge inwoner van Stadshagen. De brief duidt eens temeer aan dat er nog een slag te slaan is in het jongerenbeleid is in de wijk en dat jongeren zelf ook om voorzieningen verlegen zitten.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!