Stadshagen wil meer groen, gemeente gaat snoeien

maandag 10 maart 2014 15 reacties
Stadshagen wil meer groen, gemeente gaat snoeien

Veel inwoners van Stadshagen willen meer groen in de wijk, maar de gemeente gaat snoeien in het weinige groen dat er is. Om te bezuinigen op de kosten voor beheer en onderhoud, worden langs de Frankhuizerallee drie stukken struiken ingeruild voor gras.

In heel Zwolle verandert de gemeente zo’n drie hectare struiken naar gras, dus met ‘slechts’ drie stukken struiken in Stadshagen lijkt de wijk nog gespaard te worden. Het verschil met andere wijken is echter dat in Stadshagen al weinig groen, anders dan gras, te vinden is.

Adoptie
De gemeente gaf al eerder aan dat er, ondanks de wens van veel Stadshagenaren, geen geld is voor meer groen in de wijk, maar nu blijkt zelfs het bestaande groen te duur. De gemeente geeft nog wel aan dat bewoners delen van het openbare groen kunnen adopteren en naar eigen wens inrichten. Zo kunnen burgers zelf de kwaliteit van de woonomgeving verhogen.

De struiken op onderstaande foto’s zullen binnenkort plaatsmaken voor gras.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!