Hasselterweg begin mei opnieuw geasfalteerd

dinsdag 11 maart 2014 7 reacties
Hasselterweg begin mei opnieuw geasfalteerd

De Hasselterweg wordt begin mei opnieuw geasfalteerd. Halverwege januari is de toplaag van het wegdek verwijderd doordat er in het wegdek gaten ontstonden die de verkeersveiligheid in gevaar brachten. Sindsdien rijdt het autoverkeer op de Hasselterweg op de onderlaag van het wegdek en is de maximale snelheid teruggebracht van 70 tot 50 km per uur. De gemeente wil nu zo snel mogelijk een nieuwe toplaag aanbrengen.

Gaten in het wegdek
Afhankelijk van de weersomstandigheden kan daarmee in mei begonnen worden. De toplaag van de Hasselterweg is eerder dit jaar verwijderd uit oogpunt van verkeersveiligheid: door een plotselinge verslechtering van het wegdek zag de gemeente zich gedwongen maatregelen te nemen. Er ontstonden door nog onbekende oorzaak gaten het wegdek, waardoor de verkeersveiligheid in het geding kwam. Omdat (nacht)vorst in dergelijke gevallen voor nog meer schade aan het wegdek kan zorgen is daarom half januari de toplaag verwijderd. De maximaal toegestane snelheid is daarna – eveneens uit veiligheidsoogpunt – teruggebracht van 70 naar 50 kilometer per uur.

Onderlaag
De komende weken worden gebruikt om de onderlaag van het asfalt waar nodig te verbeteren. Daarmee wordt een goede basis gelegd voor de nieuwe toplaag. Gedurende alle werkzaamheden blijft de maximale snelheid 50 kilometer per uur.

Beperken van de overlast
De gemeente doet er alles aan om de overlast zo beperkt mogelijk te houden. Onder meer steenslag op het traject wordt door de inzet van veegwagens zoveel mogelijk beperkt.

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

7 reacties op 'Hasselterweg begin mei opnieuw geasfalteerd' »

 • Joene schreef:

  Zit er geen garantie op die toplaag? Aan de strenge winter kan het niet gelegen hebben!

 • Blauwvinger schreef:

  Stel dat het gaat vriezen in mei !!!

 • bennie h schreef:

  Sjonge amateurs weer in stadshagen. Ze kunnen al geen winkelcentrum, wijk en nu ook al geen wegen bouwen. Domme ambtenaren

 • gerben schreef:

  Nog twee maanden wachten op een goed wegdek, gemeente zwolle BEDANKT. Waar moeten we op stemmen om dit voortaan sneller opgepakt te zien.

 • Mike schreef:

  @gerben volgens mij de SP

 • SPZ schreef:

  Straks ter compensatie 100km/h?

 • Gunther schreef:

  Weet iemand wie er verantwoordelijk is voor dat wanbeleid? Zag nu dat er op de FH-allee ook borden staan met “slecht wegdek” omdat er 3 kleine oneffenheden in de weg zitten. Het zal toch niet ..

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!