Bewoners boos: is Carré een bouwwijk of woonwijk?

zaterdag 12 april 2014 9 reacties
Bewoners boos: is Carré een bouwwijk of woonwijk?

De eerste bewoners van de wijk Carré wonen er deze zomer alweer zo’n 5 jaar. De wijk is ondertussen bebouwd met 65 adressen. De gemeente heeft destijds aangegeven dat de wijk medio 2013 geheel volgebouwd zou zijn. Ondertussen is de wijk nog lang niet af en staan er nog altijd 26 dubbele woningen en 23 vrijstaande woningen in de verkoop. En dat frustreert bewoners van Carré.

De gemeente geeft volgens bewoners aan dat zolang de wijk Carré nog niet volgebouwd is er geen definitieve bestrating zal worden aangelegd of openbaar groen geplant gaat worden. De enige straat die deze voorzieningen ondertussen wel heeft is een gedeelte van de Melenhorststraat.

Een aantal buurtbewoners zijn het wachten op de gemeente zat, laten ze weten. Ze worden niet of nauwelijks op de hoogte gesteld over de toekomst van hun wijk. De lege kavels, bouwstraten zijn de buurtbewoners een doorn in het oog.

Bij de aankoop van de huizen/kavels in Carré zijn er door de gemeente beloftes gedaan. De wijk zou in medio 2013 (en in later stadium pas 2015) volledig gereed zijn. Ondanks de crisis zijn de bewoners van mening dat zowel de gemeente als het Bouwfonds (huidige eigenaar van de onbebouwde kavels) te weinig doen om deze wijk gereed te maken.

Een tiental bewoners van de wijk hebben een bezwaar ingediend tegen de door de gemeente genomen WOZ-beschikking. Ze zijn van mening dat hun huizen minder waard zijn dan eenzelfde type woning in een andere wijk die wel geheel gereed is.

Vogelvlucht van Carré als het geheel bebouwd zal zijn. Vogelvlucht gemaakt door ArchiVision Digital Imaging i.o.v. Bouwfonds Ontwikkeling B.V.

Vogelvlucht van Carré als het geheel bebouwd zal zijn.
Vogelvlucht gemaakt door ArchiVision Digital Imaging i.o.v. Bouwfonds Ontwikkeling B.V.

Inmiddels hebben de bewoners een gesprek aangevraagd bij de gemeente om over de toekomst van Carré te praten. De gemeente staat hier voor open en gaat op donderdag 17 april met een aantal bewoners in gesprek. De bedoeling is om even een wandeling door de wijk te maken, dit op verzoek van wijkwethouder Filip van As, om de situatie beter te kunnen beoordelen.

 

De onderstaande foto’s geven u een sfeerimpressie van de wijk Carré.

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

9 reacties op 'Bewoners boos: is Carré een bouwwijk of woonwijk?' »

 • Naastgeleden wijkbewoner schreef:

  Ik kan er wel inkomen dat deze wijk het niet goed doet. Het is ook een flutwijkje van niets. Wie wil er nu pal naast een inrichting wonen waar de laatste 3 jaar al meerdere zelfdodingen zijn geweest. Ook lopen de patiënten zwaar onder de medicijnen gewoon hun rondje door deze wijk!
  Naast dat feit zijn de kavels ook nog eens te klein en te duur. Een vrijstaande woning en 2 meter ernaast weer een vrijstaande woning ziet er niet mooi uit.

  Dit is mijn uitspraak en daar zult u het mee moeten doen.

 • Mariska schreef:

  Boos ben ik niet, maar het wel vervelend dat de buurt waar ik woon nog niet klaar is, het jammere vind ik dat de kinderen straks nergens fatsoenlijk kunnen spelen, de kavel die nog open liggen staan nu al vol met brandnetels en distels en er wordt bouwafval op de kavel gedumpt!!! Regelmatig Komt de ambulance aanrijden. Soms komen lijkenauto,s voorbij maar ja dat is het leven. wel vervelend is bij kerkgang en begrafenissen worden de auto,s van bezoekers gewoon in de wijk geparkeerd. zou daar graag een oplossing voor willen zien. Gemeente onderhoud astjebief de open kavel, zodat de kleintjes in de wijk veilig kunnen spelen.

 • Cella schreef:

  Wij wonen er 1 straat van verwijderd en wat al is gezegd.. kavels zijn klein, erg dicht op elkaar en voor datgeen je krijgt veel te duur. Wij hebben daardoor toen ter tijd bewust gekozen voor een 2 onder 1 kap een straat verder. Erg jammer.. maar dit gedeelte wijk heeft geen enkele uitstraling.. en idd.. ik heb niet echt behoefte pal naast een kerk en een centrum voor psychische problematiek te wonen.

 • Blauwvinger schreef:

  Wat erg !!! zijn nog andere delen in stadshagen waar nog volop gebouwd wordt dus niks nieuws.

 • joop schreef:

  Wat een dom gelul weer , weer reacties van mensen die denken te weten hoe ihet zit zonder het echt te weten.
  Je hebt totaal geen last van de bewoners van de betreffende instellingen ook zwerven die niet rond als zombies in de wijk dit is echt onzin.
  Wat de kerk betreft deze veroorzaakt ook geen overlast dus wederom zijn hier weer een x aantal mensen de boel aan t verdraaien met leugens en onzinnige uitspraken .

  Ik woon in deze wijk het is er rustig maar helaas nog niet af en dat valt zeer te betreuren .

  Bouwfonds heeft een eerste project laten vallen en verandert in een 2e project maar ook deze komt niet van de grond en da heb ik het niet over de losse kavels .

  De werknemers van de instelling daar en tegen zijn wel gevaarlijk omdat deze als idioten door een 30km zone rijden met 60kmh.

 • Jan schreef:

  De gemeente gaat pas de wijk inrichten als alle kavels bebouwd zijn, Bouwfonds heeft nu een derde plan ingediend dat voorziet om op de kavels rijtjeswoningen te bouwen, hierdoor kunnen er meer woningen worden gebouwd, wel wijzigd de wijk dan ivan een dorpsstructuur die destijds was bedacht in een dichtbebouwde Vinex wijk.

 • mona schreef:

  gewoon aan de slag met bouwen net zoals dat brakke stuk terrein wat aan de overkant van carre ligt richting de vechterweerdhof. Dat stuk terrein ziet er ook niet uit. Hoop dat hier ook vaart wordt gemaakt met bouw van woningen. Waarom zo ver uitbreiden (bij de sportvelden) en zoveel kale plekken in de wijk zelf achterlaten? zonde……

 • Naastgeleden wijkbewoner schreef:

  @Joop: Dom gelul van mensen die denken te weten hoe het zit? Heb jij altijd je gordijnen dicht?

  Ik snap dat je graag wilt dat de wijk afgemaakt wordt, maar ik denk dat je het e.e.a. goed probeert te praten i.v.m. een eventuele toekomstige verkoop van je woning. Geen mens die er wil wonen met deze instelling naast de deur!

  – Vorig jaar lag er een stoffelijk overschot in het kanaal/water naast jullie wijk. Zelfdoding. Het wordt ontkent door Dimence, maar ik heb hem toch echt zien drijven!
  – Een jaar eerder sprong er een patiënt van het gebouw waar ze begeleid wonen.
  – Om de haverklap lopen de zombies, zoals jij ze noemt, onbegeleid een rondje. Ze staan stijf van de medicijnen, kijk ze maar eens goed aan.
  – Zeker 3 keer dit jaar zijn er patiënten “ontsnapt” van hun begeleider.
  Bij Dimence ontkennen ze het, maar het personeel geeft het wel gewoon eerlijk toe, daarnaast kunnen wij het zien.

  Over het hard rijden van Dimence personeel, ja… daar heb je gelijk in. Maar dat doen de bewoners van jullie wijkje zelf ook. Het Hofsedestraat bruggetje is daar een voorbeeld van.

 • Joel schreef:

  Ik woon in de zelfde straat als die inrichting en laat mij er maar lekker wonen! Wat mij minder lijkt zijn van die huizen met ex tbs-ers. En die zitten hier en wel in de rest van stadshagen! Maar goed we hebben geen last van de mensen die er wonen maar last van de mensen die er werken net zoals het personeel van het zonnehhuis! Die denken volgens mij dat het hier een race baan is!

  Voor de rest ja het is nog lang niet af, maar had iemand gedacht dat de crisis zolang zou duren? Ik niet! We proberen er het beste van te maken.

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!