Bewoners boos: is Carré een bouwwijk of woonwijk?

zaterdag 12 april 2014 9 reacties
Bewoners boos: is Carré een bouwwijk of woonwijk?

De eerste bewoners van de wijk Carré wonen er deze zomer alweer zo’n 5 jaar. De wijk is ondertussen bebouwd met 65 adressen. De gemeente heeft destijds aangegeven dat de wijk medio 2013 geheel volgebouwd zou zijn. Ondertussen is de wijk nog lang niet af en staan er nog altijd 26 dubbele woningen en 23 vrijstaande woningen in de verkoop. En dat frustreert bewoners van Carré.

De gemeente geeft volgens bewoners aan dat zolang de wijk Carré nog niet volgebouwd is er geen definitieve bestrating zal worden aangelegd of openbaar groen geplant gaat worden. De enige straat die deze voorzieningen ondertussen wel heeft is een gedeelte van de Melenhorststraat.

Een aantal buurtbewoners zijn het wachten op de gemeente zat, laten ze weten. Ze worden niet of nauwelijks op de hoogte gesteld over de toekomst van hun wijk. De lege kavels, bouwstraten zijn de buurtbewoners een doorn in het oog.

Bij de aankoop van de huizen/kavels in Carré zijn er door de gemeente beloftes gedaan. De wijk zou in medio 2013 (en in later stadium pas 2015) volledig gereed zijn. Ondanks de crisis zijn de bewoners van mening dat zowel de gemeente als het Bouwfonds (huidige eigenaar van de onbebouwde kavels) te weinig doen om deze wijk gereed te maken.

Een tiental bewoners van de wijk hebben een bezwaar ingediend tegen de door de gemeente genomen WOZ-beschikking. Ze zijn van mening dat hun huizen minder waard zijn dan eenzelfde type woning in een andere wijk die wel geheel gereed is.

Vogelvlucht van Carré als het geheel bebouwd zal zijn. Vogelvlucht gemaakt door ArchiVision Digital Imaging i.o.v. Bouwfonds Ontwikkeling B.V.

Vogelvlucht van Carré als het geheel bebouwd zal zijn.
Vogelvlucht gemaakt door ArchiVision Digital Imaging i.o.v. Bouwfonds Ontwikkeling B.V.

Inmiddels hebben de bewoners een gesprek aangevraagd bij de gemeente om over de toekomst van Carré te praten. De gemeente staat hier voor open en gaat op donderdag 17 april met een aantal bewoners in gesprek. De bedoeling is om even een wandeling door de wijk te maken, dit op verzoek van wijkwethouder Filip van As, om de situatie beter te kunnen beoordelen.

 

De onderstaande foto’s geven u een sfeerimpressie van de wijk Carré.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!