Wijkwethouder op bezoek in Carré Stadshagen

donderdag 17 april 2014 6 reacties
Wijkwethouder op bezoek in Carré Stadshagen

Donderdagmiddag heeft Wijkwethouder Pilip van As een buurtbezoek gedaan in de wijk Carré. Samen met zijn collega’s Jack Heite en Bert Michel (wijkmanager) zijn ze met een groep buurtbewoners door de wijk gewandeld om de knelpunten te bespreken.

De reden voor dit gesprek op lokatie is naar aanleiding van onvrede door een aantal buurtbewoners in deze wijk. Een aantal buurtbewoners is het wachten op de gemeente zat. Ze worden niet of nauwelijks op de hoogte gesteld over de toekomst van hun wijk. De lege kavels en bouwstraten zijn de buurtbewoners een doorn in het oog.
Ondanks de crisis zijn de bewoners van mening dat zowel de gemeente als het Bouwfonds (huidige eigenaar van de onbebouwde kavels) te weinig doen om deze wijk gereed te maken.

De wijk Carré.
De wijk Carré staat in de verkoopfolders omschreven als een wijk met het karakter van een dorp: vriendelijk, rustig en groen. Voor de bewoners van de wijk is dit vooralsnog een utopie.

Wandeling door de wijk.
Problemen waar de bewoners mee te maken hebben zijn tijdens de wandeling door de wijk aan de heer van As getoond. Een aantal opvallende zijn de bouwwegen en de braakliggende kavels. Door de nog altijd niet afgebouwde wijk blijven de noodwegen liggen totdat de wijk afgebouwd is. De braakliggende stukken grond worden door mensen van omliggende wijken gebruikt als hondenuitlaatplek. Tevens ligt er nog veel bouwafval op deze braak liggende stukken waardoor het gevaarlijk is als er kinderen op gaan spelen.

Veiligheid en woongenot.
Twee veel terugkomende woorden waren veiligheid en woongenot.
Doordat vorig jaar de brug op de Hofstedestraat opengesteld is voor autoverkeer wordt deze weg nu mede door het personeel van het Zonnehuis en Dimence gebruikt al racebaan tijden de wisselingen van het personeel. Buurtbewoners hebben dit al meerdere malen aangegeven bij deze instanties. Helaas is hier nog niets mee gedaan.

Voorstellen van de bewoners.
De bewoners hebben een aantal voorstellen gedaan richting de gemeente:
– De wegen afmaken en de toekomstige bouw via de Havenzathenallee te bevoorraden;
– Een gedeelte van de braakliggende stukken egaliseren en inzaaien met gras, zodat dit tijdelijke speelveldjes worden met eventueel speeltoestellen;
– Verkeersdrempels aan leggen op de Hofstedestraat;
– De gevaarlijke kruising Nijenhuislaan, Hofstedestraat bekijken en aanpassen;
– Straatverlichting bekijken en verbeteren.

Informatiebijeenkomst.
Wijkwethouder Pilip van As kijkt terug op een fijn gesprek met de bewoners en is erg te spreken over het initiatief van de bewoners om dit samen met hem te bespreken. van As heeft afgesproken om op korte termijn, voor de zomervakantie, op de besproken punten terug te komen tijdens een informatiebijeenkomst voor alle bewoners van Carré.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!