Najaar 2010 opening Centrum Jeugd en Gezin Stadshagen

donderdag 30 september 2010
De vorming van de Centra voor Jeugd en Gezin in Zwolle ligt op schema. In maart dit jaar werd het centrum in Zwolle Zuid geopend en woensdag het tweede centrum in stadsdeel Oost in Brede School het Wonderwoud. In de loop van 2010 wordt inlooppunt Zwolle-West aan de overzijde van het Gezondheidshuis aan de Overtoom (bewegingshuis) in Stadshagen geopend. Hier hebben ook de verloskundigepraktijk en de kinderopvang onderdak gevonden. Dit betekent dat ook het consultatiebureau verhuist naar de Overtoom. De opening van het inlooppunt West wordt in het najaar 2010 verwacht.
 

De vorming van de Centra voor Jeugd en Gezin in Zwolle ligt op schema. In maart dit jaar werd het centrum in Zwolle Zuid geopend en woensdag het tweede centrum in stadsdeel Oost in Brede School het Wonderwoud. Naar verwachting opent het Centrum voor Jeugd en Gezin in stadsdeel Noord over enkele maanden haar deuren. Stadsdeel West krijgt begin volgend jaar deze laagdrempelige voorziening voor advies en vragen over opgroeien en opvoeden. Hiermee voldoet de gemeente aan de opdracht van minister Rouvoet om in 2011 de inlooppunten geopend te hebben. De opening van het inlooppunt West wordt in het najaar 2010 verwacht. Dit inlooppunt is voor de wijken:
Stadshagen, Westenholte, Frankhuis, Engelse Werk, ’s Heerenbroek, Mastenbroek, Spoolde.

In het CJG kunnen kinderen, jongeren en ouders terecht voor advies over opgroei en opvoedvragen. “Door het laagdrempelig karakter van het CJG kunnen mensen al vroeg advies krijgen. In een aantal gevallen kunnen we daarmee een beroep op zwaardere jeugdzorg voorkomen ”, aldus Filip van As, wethouder Jeugd. Tot september kwamen 305 mensen naar het inloopspreekuur in Zwolle Zuid. Daarnaast maakten 42 personen gebruik van de telefoon of het internet. 91 Procent van de vragen werd gesteld door ouders, waarbij de meerderheid van de vragen over kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar ging. “Het Centrum voor Jeugd en Gezin voorziet in een behoefte, dat is het afgelopen half jaar in Zwolle Zuid duidelijk geworden”, aldus Van As.

Het CJG maakt onderdeel uit van het gemeentelijke jeugdbeleid. Dit wordt momenteel samen met de diverse jeugdpartners vernieuwd. Het jeugdbeleid richt zich op de groep 0- tot 27-jarigen en belicht de fysieke, sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling. De gemeenteraad bespreekt het nieuwe jeugdbeleid begin 2011.

In het Centrum voor Jeugd en Gezin werken medewerkers van ICARE, GGD, MEE en AMW de Kern samen. Meer informatie over de inlooppunten, de openingstijden van de Zwolse Centra voor Jeugd en Gezin kunt u terecht op www.cjgzwolle.nl

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!