Gemeente: minder afvalbakken in Stadshagen

zondag 11 mei 2014
Gemeente: minder afvalbakken in Stadshagen

De gemeente wil minder prullenbakken in Stadshagen. De gemeente bereidt een bezuinigingsvoorstel voor over zwerfvuil, waarbij er minder prullenbakken in de wijk komen te staan. Dat heeft Zwolle bekend gemaakt in reactie op vragen van de PvdA over het tekort aan afvalbakken bij de Milligerplas.

Volgens de gemeente wordt er ook in andere steden bezuinigd op afvalbakken. De gemeente wil in samenspraak en op een zorgvuldige en verantwoorde wijze afwegen waar prullenbakken verwijderd kunnen worden. Op sommige plekken waar de behoefte naar afvalbakken groot is, kan er mogelijk nog wel wat bijkomen. Maar per saldo gaat het aantal prullenbakken omlaag, schrijft de gemeente.

De PvdA wilde aandacht voor het tekort aan prullenbakken bij de Milligerplas. De gemeente wil hier echter nog geen toezeggingen over doen, omdat het nog een bezuinigingsplan voor de afvalbakken in de wijk schrijft. Het geeft aan dat er inderdaad te weinig afvalbakken bij de Milligerplas staan. Volgens de gemeente zijn er enkele door vandalisme verdwenen. Deze zullen volgens Zwolle nog voor de zomer worden vervangen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!