Veel animo voor woonevenement Vrij Werkeren

zaterdag 17 mei 2014
Veel animo voor woonevenement Vrij Werkeren

Ruim vijfhonderd bezoekers kwamen af op het woonevenement Vrij Werkeren. Bouwers en ontwikkelaars presenteerden hun plannen voor het gebied en de gemeente gaf informatie over wonen in Stadshagen. De meeste stemmen gingen naar de plannen van Heutink Ontwikkeling, zij krijgen nu de kans om in het gebied aan de slag te gaan.

Tijdens het evenement op zaterdag 17 mei presenteerden 16 bouwers en ontwikkelaars hun plannen, waarop door de bezoekers gestemd kon worden. Wethouder Filip van As was gekomen om de winnaar bekend te maken, maar een sterke campagne van Heutink Ontwikkeling maakte het niet heel moeilijk te bepalen wie de winnaar was geworden. Voor Zwolle is het de eerste keer dat op een dergelijke manier een project wordt gekozen, maar de wethouder gaf aan dat het komend jaar zeker nog een keer gaat gebeuren.

Uniek woonevenemtschets vrij werkeren
Een uniek woonevement was het; nog niet eerder kregen consumenten zelf de kans te stemmen op wie een gebied kan ontwikkelen. En gezien de drukte en interesse van bezoekers tijdens het evenement, lijkt het erop dat de consument ook weer zin heeft in kopen.

Geïnteresseerden konden stemmen op (schets)ontwerpen voor circa 40 koopwoningen (tot € 160.000,- vrij op naam, inclusief BTW). Ook konden voorkeursstemmen worden gegeven aan plannen voor de invulling van een kavel dat mogelijkheden biedt voor bijvoorbeeld energie neutrale woningen (geen maximum v.o.n. prijs) en/of gemeenschappelijke woonvormen.

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!