Ontwikkeling Stadshagen in portefeuille René de Heer

zondag 18 mei 2014
Ontwikkeling Stadshagen in portefeuille René de Heer

Wethouder René de Heer krijgt binnen het nieuwe college van Burgemeester en Wethouders de ontwikkeling van Stadshagen in zijn portefeuille. Hij neemt daarbij het stokje over van Erik Dannenberg, die in maart gestopt is als wethouder. Of Filip van As wijkwethouder van Stadshagen blijft is nog niet bekend.

Vrijdag 16 mei is het programma van het nieuwe college van Burgemeester en Wethouders gepresenteerd en is de portefeuilleverdeling van de kandidaat-wethouders bekendgemaakt. In dat collegeprogramma is de nodige aandacht voor de ontwikkeling van Stadshagen; vanaf nu dus in de portefeuille van René de Heer.

Huidig wijkwethouder van Stadshagen Filip van As geeft aan nog niet te weten of hij dat ook blijft: “Het college moet nog beslissen of de wethouder die een wijk in zijn portefeuille heeft, ook wijkwethouder van die wijk wordt, of dat een andere wethouder dat wordt.”

Ontwikkellocatie
Het nieuwe college blijft Stadshagen als ontwikkellocatie zien, waarbij kwaliteit, diversiteit en ‘de maat van nu’ hoog in het vaandel staan. In samenwerking met de Stadshagenaren wil het college het beheer van de openbare ruimte eerder op orde brengen. Daarnaast gaat het college aan de slag met de omgevingsvisie van Stadshagen; daarin moet duidelijkheid worden gegeven over Stadshagen als uitbreidingslocatie en binnenstedelijke uitbreidingsmogelijkheden. Op basis van de omgevingsvisie wordt besluitvorming over Stadsbroek en Dijklanden voorbereid.

Bereikbaarheid
Op het gebied van bereikbaarheid wordt de komst van de ‘voorstadhalte’ op de Kamperlijn in Stadshagen in het programma genoemd. Het college gaat onderzoek doen naar de openbaar vervoersontsluiting van Stadshagen in relatie tot die aansluiting op de Kamperlijn.

Jeugd
Onder de ‘agenda voor een sociale stad’ komt het thema jeugd aan de orde. Jongerencentrum Level Z wordt daarbij met name genoemd als een plek waar jongeren volop betrokken worden; dat wil het college in de komende periode continueren. Filip van As had in het vorige college, naast het wijkwethouderschap van Stadshagen, ook het thema jeugd in zijn portefeuille. Dat thema draagt hij in het nieuwe college over aan Ed Anker.

Voorafgaand aan de verkiezingen gaf Filip van As in een overleg bij Level Z nog aan dat hij, mocht de ChristenUnie weer in het college komen, een volgende keer weer aanwezig zou zijn. Dat gaat dus niet gebeuren, al had Filip van As dat graag gewild. Hij heeft wel het volste vertrouwen in zijn opvolger: “Ik wilde echt dat degene die de jeugd in zijn portefeuille zou krijgen, daar met volle overtuiging mee bezig gaat en dat is nu ook zeker het geval” aldus Filip van As.

Op de website van de gemeente Zwolle zijn het volledige collegeprogramma en de portefeuilleverdeling van het college van Burgemeester en Wethouders te vinden.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!