Vier gebouwen in Stadshagen genomineerd voor ‘Zwolste’ gebouw

maandag 19 mei 2014
Vier gebouwen in Stadshagen genomineerd voor ‘Zwolste’ gebouw

Bij de verkiezing van het “Zwolste gebouw van Zwolle” denk u wellicht alleen aan de oude, historische gebouwen in het centrum van Zwolle. Toch maken ook vier gebouwen in Stadshagen kans op de titel. Van de ruim 70 gebouwen die genomineerd zijn, staan er vier in Stadshagen.

Brede School het Festival, ’t Hoge Huis, Level Z en kerkgebouw De Fontein zijn door inwoners van Zwolle genomineerd voor de titel “Zwolste gebouw van Zwolle”. In totaal werden ruim 70 gebouwen en bouwwerken genomineerd door ruim honderdvijftig Zwollenaren. Tot en met 22 mei kunnen alle inwoners van de stad aangeven welk bouwwerk er volgens hen met de titel vandoor moet gaan.

Baken
Het Festival is genomineerd omdat de school “met een vriendelijke uitstraling kleur geeft aan de wijk Stadshagen”. Het Hoge Huis wordt “een mooi markant baken in Stadshagen” genoemd en ook Level Z fungeert “als een soort landmark en baken in een wijk als Stadshagen”. De Fontein is genomineerd vanwege de “schitterende architectuur”. Ook vond men de kerk herkenbaar in de wijk Stadshagen.

Zwollenaren bepalen een top-3 per van gebouwen per wijk en vervolgens bepaald een vakjury uit die selectie de winnaar van de titel “Zwolste gebouw van Zwolle”. Stemmen op de genomineerde gebouwen kan via de website www.zwolle.nl/architectuur.

Architectuur Biënnale Zwolle
De verkiezing van het “Zwolste gebouw van Zwolle” vindt plaats in aanloop van de eerste Architectuur Biënnale Zwolle. Van 19 tot en met 21 juni vraagt de gemeente haar inwoners mo aanbevelingen voor de toekomstige ontwikkeling van architectuur in de stad. Eind mei maakt de gemeente haar definitieve programmering voor de architectuurbiënnale bekend.

 

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!