SWZ: minder huurwoningen Stadshagen, huren omhoog

zondag 29 juni 2014
SWZ: minder huurwoningen Stadshagen, huren omhoog

Woningstichting SWZ gaat de komende jaren minder woningen voor huur in Stadshagen bouwen dan gepland. De woningstichting doet dit om aan de opgelegde rijksheffingen te kunnen voldoen. Daarnaast brengt het bedrijf de bedrijfskosten omlaag en gaan huurders, waaronder de zittende, meer huur betalen. Dat staat in de jaarstukken van de stichting over het jaar 2013.

Wachtlijsten
De vermindering van het geplande aantal huurwoningen in Stadshagen is niet gunstig voor de wachtlijsten voor huurwoningen. Zo staat in het rapport dat de wachttijden om voor een sociale huurwoning in aanmerking te komen hoog zijn in Zwolle. “SWZ heeft de afgelopen jaren veel gebouwd; toch zijn de wachttijden niet gedaald. De netto toevoeging aan de woningvoorraad vanuit SWZ is de komende jaren gering.”

Breecamp-Oost
De woningstichting schuift de realisatie van twee gebieden in Breecamp-Oost naar voorbij 2017. Het gaat hierbij om 47 woningen en woonwagenlocaties. Andere mogelijke gebieden worden door uitstel van de aanleg van wijken nog niet gerealiseerd, zoals De Tippe.

In het jaaroverzicht laat de woningstichting goed merken dat het maatregelen van het Rijk voelt. Woningstichtingen moeten voldoen aan strengere regels en daardoor moet SWZ weer keuzes maken. Door het terugdringen van bedrijfskosten, waaronder het verminderen van personeelsleden, heeft het bedrijf bijvoorbeeld al lagere bedrijfskosten weten te bewerkstelligen per huurwoning.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!