De tunnel is af… maar waar is de weg?

zondag 3 augustus 2014
De tunnel is af… maar waar is de weg?

Als je voor de Boxemtunnel staat en niet achter je kijkt snap je niet waarom er een hek staat. Op het gitzwarte asfalt prijken spierwitte strepen en een doorgetrokken middellijn. Twee camera’s staan op de tunnelingangen gericht, klaar om het verkeer in de gaten te houden. Maar dat verkeer zal nog even moeten wachten voordat het over de nieuwe Hasselterweg mag rijden; want die ligt er nog niet.

De nieuwe Hasselterweg zou volgens de oorspronkelijke planning dit najaar klaar moeten zijn, maar in plaats van asfalt ligt er nog steeds een streep zand in het landschap. Enkele grondeigenaren voeren nog steeds strijd met de gemeente waardoor de asfalteringswerkzaamheden zijn uitgesteld tot in ieder geval begin volgend jaar.

Op de plek waar de nieuwe Hasselterweg komt te liggen stonden eerst oude boerderijen die plaats hebben gemaakt voor de rondweg. De nieuwe weg moet het verkeer dat nu over de Stadshagenallee rijdt om de wijk heen leiden. Daardoor zou het in Stadshagen autoluwer moeten worden.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!