Laatste voorbereidingen triatlon Zwolle

zaterdag 6 september 2014
Laatste voorbereidingen triatlon Zwolle

De organisatie van de Zwolse triatlon is bezig met de laatste voorbereidingen voor de vierde Zwolse triatlon op 20 september. Dan zwemmen, fietsen en rennen zo’n vijfhonderd triatleten in en rond de wijk Stadshagen. Aan de trio-triatlon kunnen nog teams meedoen.

Triathlon Zwolle is populair, met name omdat het een laagdrempelige triatlon is. Gelouterde triatleten staan aan de start, maar ook beginnende triatleten strijden over twee afstanden: de achtste en kwart triatlon. Met name om te proeven aan de triatlonsport is het een unieke gelegenheid. Ook gezien het feit dat de inschrijving al snel vol zat steunt de organisatie om alles uit de kast te halen om er weer een fantastisch evenement van de maken. Alleen aan de trio-triatlon kunnen nog startbewijzen worden opgehaald. Inschrijven met een team van drie atleten (een zwemmer, fietser en hardloper) voor de twee afstanden kan nog tot 10 september.

Paratriatlon
Triatlon Zwolle kent dit jaar ook weer een paratriatlon. Het experiment van vorig jaar is goed verlopen, dit in samenwerking met de Vogellanden. De atleten en begeleiders van deze triatlon waren zeer enthousiast en doen dit jaar weer mee. Er staan tenminste zeven teams van drie sporters aan de start, maar er zijn nog meer startbewijzen te vergeven.

Triathlon Zwolle start zaterdag 20 september om 10.00 uur in de Milligerplas in de wijk Stadshagen. Er wordt gezwommen in de Milligerplas waarna wordt gefietst door de wijk en de dijk richting Hasselt. Het is een uitdagend parkoers waarop hard gereden kan worden. Er wordt hardgelopen door Stadshagen. Rond 15.00 uur worden de laatste atleten over de finish verwacht.

Vrijwilligers
Uiteraard kan een evenement als deze alleen maar een succes worden met behulp van veel vrijwilligers. Door de jaren is een vaste kern met vrijwilligers actief met de voorbereidingen en op de dag zelf. Vrijwilligers die graag een handje willen helpen kunnen zich melden bij de organisatie, want alle hulp is welkom.

Verkeersmaatregelen
Rondom de triatlon worden een aantal verkeersmaatregelen getroffen. Vooral op het fietsparkoers wordt enige overlast verwacht voor bewoners en het verkeer. De atleten fietsen over de Dotterbloem, Zwanebloem en Werkerlaan richting Hasselt. Het parkoers wordt verkeersvrij gemaakt en bewoners van deze straten worden verzocht om niet langs het parkoers te parkeren, maar de auto op een andere plek neer te zetten wanneer men die dag nog weg wil.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!