Akkerbergstraat in actie tegen hardrijders

maandag 15 september 2014
Akkerbergstraat in actie tegen hardrijders

Bewoners van de Akkerbergstraat hebben met een groot spandoek aandacht gevraagd voor automobilisten die te snel rijden in de straat. In de Akkerbergstraat wonen veel gezinnen met jonge kinderen en zij vrezen ongelukken door te hard rijdende auto’s. Opvallend genoeg zijn het vooral buurtgenoten die het gaspedaal intrappen in de straat.

Gemeente wil mentaliteitsverandering
Vertegenwoordigers van de straat zijn al een tijd in gesprek met de gemeente. Maar die neemt volgens hen geen ingrijpende maatregelen zoals een goede drempel of een wegversmalling, omdat er volgens de gemeente een mentaliteitsverandering bij de automobilist moet worden teweeggebracht. “Volgens ons nodigt de weg gewoon teveel uit tot gasgeven, dus elke bewustwordingsactie is tijdelijk”, zegt buurtbewoner Gerben Hart. De gemeente Zwolle stelt het spandoek aan het begin van de straat overigens zelf ter beschikking aan de buurt.

Straat nogdigt uit om te racen
“De straat is vanaf de invalsweg een racebaan, vooral omdat de 1e drempel pas halverwege ligt. Wat wij merken als bewoners van het 1e deel is dat automobilisten vooral dat 1e stuk optrekken. Ook de lage drempels helpen niks, want je kunt er rustig met 50/60 over heen knallen” zegt Hart.

Structurele maatregelen
“Wij willen structurele maatregelen, dus bv een drempel aan begin vd straat, wegversmalling, iets dat de auto’s dwingt tot afremmen”, zegt de bezorgde buurtbewoner. Samen met andere wijkgenoten wil hij nog meer actie voeren, waaronder het uitdelen van flyers in de straat. Want negentig procent van de hardrijders woont uitgerekend in de omgeving van de Akkerbergstraat.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!