Connexxion en Syntus tekenen in op Kamperlijntje

donderdag 14 oktober 2010

Alleen Connexxion en Syntus hebben zich ingetekend voor het vervoer van bussen en een trein op het Kamperlijntje vanaf 2011, zo meldt dagblad De Stentor in haar donderdageditie. De beide vervoerders dingen mee voor het vervoer van de zogenaamde regiotram, een tramdienst met twee haltes in de wijk Stadshagen en bij Voorsterpoort en de IJsselhallen. De intekening van de beide vervoerders kwam vlak voor de deadline. 

Tramlijn
Het Kamperlijntje is nu nog nodig voor het dagelijks treinvervoer van Kampen naar Zwolle. Dat gaat in 2012 echter veranderen zodra de nieuwe treinverbinding tussen Zwolle en Amsterdam van start gaat. Kampen mag zich vanaf dat moment verheugen met een nieuw intercitystation, waardoor het Kamperlijntje in principe overbodig wordt. Toch ziet de provincie en de gemeentes Zwolle en Kampen kansen in het voortzetten van de trein. Met haltes bij Voorsterpoort, Stadshagen en de IJsselhallen moet er naar verwachting toch veel publiek worden vervoerd.

Besluit
Halverwege nemen de provincies IJsselland en Flevoland en de gemeente Lelystad een besluit over wie in de toekomst het vervoer langs Stadshagen mag uitvoeren.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!