Begroting 2015: wat betekent het voor Stadshagen?

woensdag 29 oktober 2014
Begroting 2015: wat betekent het voor Stadshagen?

De gemeentelijke begroting voor het jaar 2015 is bekend. Wat betekent het voor Stadshagen? Wat staat er voor Stadshagen volgend jaar zo al op de begroting? In 2015 wordt er onder andere geld vrijgemaakt voor de uitbreiding van het schoolgebouw van IKC Het Festival, worden de onveilige fietsoversteken van de Belvédèrelaan aangepakt en wordt de fietssnelweg Kampen-Zwolle aangelegd met fietsburg over de Blaloweg.

Hieronder de in het oog springende punten van de begroting:

Onderwijs
Uitbreiding onderwijshuisvesting
Het komende jaar staat er voor Openbaar Onderwijs in Stadshagen een aantal posten op de begroting. Voor Integraal Kindcentrum Het Festival is dat de uitbreiding van het schoolgebouw 2de fase en een post voor de inrichting voor de 11de t/m de 15de groep. Voor basisschool de Schatkamer is er geld gereserveerd voor de inrichting van de 15de groep.

Basisschool De Krullevaar (2)

Basisschool De Krullevaar

Herstellen constructiefout buitenkozijnen basisschool de Krullevaar
Voor basisschool de Krullevaar is er geld gereserveerd voor het herstellen van een constructiefout van de buitenkozijnen. Ten aanzien van het herstel van constructiefouten merkt de gemeente nog op dat de destijds toegepaste materialen en constructie toentertijd gebruikelijk waren, maar
in de praktijk ondeugdelijk blijken te zijn, waardoor rot ontstaat.

Meevaller: geen extra gymzaal door minder sterke groei leerlingen
Het bedrag dat stond gereserveerd voor de nieuwbouw voor een extra gymzaal  in Stadshagen (een bedrag van € 623.755) is niet meer nodig. Deze geplande gymzaal is niet meer nodig omdat het aantal leerlingen in Stadshagen minder sterk groeit dan aanvankelijk was geraamd. De behoefte aan gymnastiekaccommodaties is dan ook minder groot waardoor kan worden volstaan met de bestaande gymnastiekaccommodaties.

 

Infrastructuur

Blaloweg_fietsbrug

Ontwerp van de fietsbrug over de Blaloweg


Fietssnelweg Kampen-Zwolle
De fietssnelweg van Kampen naar Zwolle, waarbij een nieuwe fietsbrug wordt aangelegd over de Blaloweg naast de brug van het Kamperlijntje, staat voor volgend jaar op de begroting. De aanleg heeft als doel het fietsgebruik te stimuleren vanuit Stadshagen naar de binnenstad van Zwolle en van Stadshagen richting Marslanden en Hanzeland.

Aanpak verkeersonveilige fietsoversteken Belvédèrelaan 
De aanpak verkeersonveilige fietsoversteken Belvederelaan bij de aansluiting van het parkeerterrein bij het winkelcentrum in Stadshagen en de aansluiting van de Frankhuizerallee staan op de gemeentelijke begroting van 2015. Op de kruising met de Frankhuizerallee zijn al geregeld ongelukken gebeurd tussen automobilisten en fietsers/ scooters. Weggebruikers klagen al lange tijd op de kruispunten over onoverzichtelijkheid. Daar moet dus in 2015 verandering in komen.

 

Linksafstrook op de Middelweg – Zwartewaterallee
Op de Middelweg wordt een linksafstrook gerealiseerd om te stimuleren dat de automobilisten vanuit Stadshagen vanaf de Mastenbroekerbrug linksaf slaan Zwartewaterallee op richting Oosterenk en snelweg in plaats van rechtdoor over de Bisschop Willebrandlaan -Wipstrikkerallee.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!