Vrijwilligers gezocht voor inzamelingsactie kerstpakketten

zaterdag 29 november 2014
Vrijwilligers gezocht voor inzamelingsactie kerstpakketten

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 december wordt bij 19 supermarkten in Zwolle een inzamelingsactie georganiseerd voor kerstpakketten. Daarmee worden ruim 1500 pakketten gevuld, bestemd voor stadshagenoten die zo’n extraatje nodig hebben. Bijvoorbeeld omdat ze het financieel erg krap hebben, of eenzaam zijn. Het inzamelen, bijdragen, vervoeren en inpakken van de kerstpakketten is een hele operatie, waar bijna 500 vrijwilligers bij helpen. De organisatie zoekt nog hulp voor de inzameling in Stadshagen en Westenholte en vraagt mensen zich aan te melden.

De inzameling vindt in zowel Stadshagen als Westenholte plaats bij de Jumbo. Jan de Beer van de organisatie KerstZwolle roept mensen op om te komen helpen. “Het is nobel werk voor een goed doel, maar we willen dat het ook leuk en gezellig is. We plannen zoveel mogelijk in ploegen van 2 uur, om het haalbaar en toegankelijk te houden voor de vrijwilligers.” Mensen die een steentje willen bijdragen, worden opgeroepen om zich uiterlijk 5 december in te schrijven via de ‘klussenlijst’ op www.kerstzwolle.nl.

In de week voor kerst worden de kerstpakketten uitgedeeld aan leden van de Voedselbank en deelnemers aan het kerstdiner van daklozenopvang De Herberg. Maar ook vele individuele gezinnen en inwoners, waaronder vele in Stadshagen. Voor de inpakavond op 18 december hebben zich inmiddels al voldoende vrijwilligers aangemeld, maar voor het inzamelen, vervoeren en sorteren van producten wordt nog hulp gezocht.

Op de foto de inzamelingsactie in Zwolle-Zuid, vorig jaar. Fotograaf: Bert de Graaf

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!