Vrijwilligers delen kerstpakketten uit in Stadshagen

vrijdag 24 december 2010

Vrijwilligers van Stichting Present hebben afgelopen week kerstpakketten uitgedeeld aan minderbedeelden in Stadshagen. Speciaal voor mensen zonder werk, geld of sociaal netwerk zijn dit jaar ruim 80 pakketten in de wijk bezorgd.

In heel Zwolle zijn ruim 500 kerstpakketten bezorgd door de stichting, ongeveer 100 meer dan vorig jaar. Alleen al in Stadshagen kwamen 80 aanvragen binnen voor een pakket. Steeds meer mensen moeten rondkomen van weinig middelen of zijn eenzaam, ook in Stadshagen. Doordat ook het aanbod vanuit de meewerkende kerken toenam, kon op alle adressen een kerstpakket worden bezorgd.

Sinds een aantal jaren coördineert Stichting Present het inzamelen en uitdelen van kerstpakketten aan mensen die rond deze tijd van het jaar geen pakket verwachten. De stichting zet zich in om een maatschappelijke beweging te ondersteunen, waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien. Stichting Present noemt dat toepasselijk ‘noaberschap’ in een modern jasje.

Mensen die het afgelopen jaar via de stichting geholpen zijn of door hulpverleners werden aangemeld komen in aanmerking voor een pakket. De inhoud van de pakketten is verzorgd via de kerken in Zwolle en samengesteld door gezinnen, bijbelstudiegroepen en minwijken. In de pakketten zaten naast lekkere etenswaren soms ook knutselspulletjes voor de kinderen, kaarsen, kerst cd’s en boeken.

Voor de kinderen die betrokken waren bij het samenstellen en uitdelen van de pakketten, was het een extra bijzondere gebeurtenis. Voor hen was het schokkend om te horen dat arme mensen niet allemaal in Afrika wonen, maar ook heel dichtbij in Stadshagen.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!