Stadshagenrun reikt cheques uit aan goede doelen

woensdag 7 januari 2015
Stadshagenrun reikt cheques uit aan goede doelen

Op zaterdag 18 oktober vond – voor de zevende keer alweer – de UNICEF Stadshagenrun plaats. Dit jaar liepen meer dan 2.200 deelnemers voor Unicef, het Jeugdsportfonds en de Vrienden van de W.I.Z. kids. Van elke inschrijving van de Stadshagenrun gaat 1 euro naar de goede doelen.

Bij het inschrijven kunnen deelnemers zelf ook nog een donatie doen voor één van de drie goede doelen. Op zaterdag 3 januari werden de cheques met een totaalbedrag van € 4.000 uitgereikt aan de goede doelen.

UNICEF
UNICEF heeft de opdracht ervoor te zorgen dat elk land de rechten van kinderen respecteert en naleeft. Kinderen in Zuid-Afrika leven onder extreem moeilijke omstandigheden; ze hebben te maken met criminaliteit, geweld, hiv en aids, drugs en alcohol. UNICEF zet sport in om het leven van deze kinderen te verbeteren. Sport helpt kinderen om trauma’s te verwerken en houdt ze weg van drugs en geweld. Sport laat kinderen weer kind zijn. En tijdens het sporten leren ze bijvoorbeeld hoe ze hiv kunnen voorkomen en hoe belangrijk onderwijs is.

Jeugdsportfonds
Het Jeugdsportfonds heeft als motto dat ieder kind moet kunnen sporten. Maar sporten kost geld. Voor veel ouders is dit geen probleem, maar voor veel anderen een enorme drempel. Als het over sporten gaat, biedt het Jeugdsportfonds een extra kans. Het Jeugdsportfonds Zwolle biedt kinderen uit financieel minder draagkrachtige gezinnen de mogelijkheid om lid te worden van een Zwolse sportvereniging. Het Jeugdsportfonds Zwolle is bestemd voor kinderen en jongeren in de leeftijd tot 16 jaar die in Zwolle wonen.

W.I.Z. kids
Voor het derde goede doel is dit jaar Vrienden van de W.I.Z. kids gekozen. Een initiatief van ouders van jongeren die een gemeenschappelijke woonvorm voor hen realiseren en de cheque gaan gebruiken voor de inrichting van de tuin. Uiteindelijk gaan er zeven jong volwassenen met een verstandelijke beperking wonen.

De UNICEF Stadshagenrun wordt georganiseerd door de Stichting Loopsport Zwolle. Meer informatie over de Stadshagenrun is te vinden op de website www.stadshagenrun.nl. Daarnaast is de Stadshagenrun te volgen via Twitter (@USRZwolle) en via Facebook (www.facebook.com/Stadshagenrun)

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!